Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Πτώση 11,3% του τζίρου στο λιανεμπόριο το Μάρτιο

Μείωση 11,3% παρουσίασε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο (όπως δημοσιευόταν μέχρι το Δεκέμβριο 2008, χωρίς τη συμπερίληψη των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων) το Μάρτιο του 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη Μαρτίου 2008.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, ο Δείκτης μειώθηκε κατά 17,6%.

Η μείωσή του, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων


και των λιπαντικών αυτοκινήτων, προήλθε από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας καταστημάτων ειδών διατροφής κατά 8,1%, από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας καταστημάτων πώλησης καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων κατά 53,3% και από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας λοιπών καταστημάτων κατά 14,0%.

Ειδικότερα, η ανωτέρω μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο κατά 17,6% προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

_ Των καταστημάτων φαρμακευτικών-καλλυντικών, κατά 2,7%

_ Των καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης, κατά 3,6%

2. Από τις μειώσεις των δεικτών:

_ Των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων, κατά 9,0%

_ Των πολυκαταστημάτων, κατά 15,9%

_ Των καταστημάτων καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων κατά 53,3%

_ Των καταστημάτων τροφίμων, ποτών και καπνού, κατά 2,1%

_ Των καταστημάτων επίπλων-ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού, κατά 22,8%

_ Των καταστημάτων βιβλίων-χαρτικών και λοιπών ειδών, κατά 26,5%

_ Των πωλήσεων εκτός καταστημάτων, κατά 0,9%

Ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο (όπως δημοσιευόταν μέχρι το Δεκέμβριο 2008, χωρίς τη συμπερίληψη των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων), του μηνός Μαρτίου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2008, παρουσίασε μείωση 13,8%.

Συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, παρουσίασε μείωση 18,3%. Η μείωση αυτή προήλθε από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας καταστημάτων ειδών διατροφής κατά 11,4 %, από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας καταστημάτων πώλησης καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων κατά 43,4%, και από τη μείωση του Δείκτη της κατηγορίας λοιπών καταστημάτων κατά 16,1%.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com