Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Μειώνει τη διαφορά η Νέα Δημοκρατία



Η Νέα Δημοκρατία μειώνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν κάμψη
Πρώτο, αλλά με υποχώρηση των ποσοστών του, παραμένει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το 5ο κύμα του κυλιόμενου προεκλογικού βαρόμετρου της Public Issue,της Καθημερινής
Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει πτώση 1% στην πρόθεση ψήφου, και η διαφορά του με τη ΝΔ μειώνεται στο 3,5% (φωτό 1), ενώ δημοσκοπική κάμψη σημειώνει και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων με 8%, αν και παραμένει τρίτο κόμμα.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν επίσης τα ποσοστά τους επωφελούμενα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων Πράσινων, με το ΚΚΕ να "προσπερνά" το ΣΥΡΙΖΑ που υποχωρεί στην 5η θέση στην πρόθεση ψήφου.


Συγκεκριμένα (φωτό 3), το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 32% στην πρόθεση ψήφου (-1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 28,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 8% (-0,5%), το ΚΚΕ 6,5% (1,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ 6% (0,5), και ΛΑΟΣ 4,5% (χωρίς σημαντική αυξομείωση).

Πάντως, στην παράσταση νίκης (φωτό 2) το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διατηρεί την υπεροχή του (60% έναντι 17% της ΝΔ), σε σχέση με τα προηγούμενα τρία κύματα του βαρόμετρου όμως παρατηρείται μια ελαφρά σταδιακή μείωση όσων πιστεύουν ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Σε σύγκριση με το 4ο κύμα του βαρόμετρου (20 – 22/05/09) το ΠΑΣΟΚ σημειώνει 60% (έναντι 61%) και η ΝΔ 23% (έναντι 21%).

Το 79% δεν παρακολούθησαν ειδήσεις και συζητήσεις για τις ευρωεκλογές, ενώ σε σχέση με το 4ο κύμα του βαρόμετρου αυξήθηκε και το ποσοστό όσων δεν προτίθενται να ψηφίσουν την 7η Ιουνίου (79% έναντι 75%).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com