Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Debate: Πέμπτη θεματική ενότητα - Περιβάλλον

«Σε ποια κλίμακα προτεραιότητας εντάσσει ο ΛΑΟΣ το περιβάλλον;», ρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απάντησε: « Χρειάζεται να γίνουν πολλά για το περιβάλλον. Εκ των πραγμάτων όμως πάει σε δεύτερη θέση, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η ποιότητα ζωής».


«Είναι αδιανόητο η χώρα μας το 2010 να μένει πίσω. Πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Η κατάσταση που επικρατεί είναι οδυνηρή», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε διευκρινιστική ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων: «Ναι σε εναλλακτικές μορφές ή θα επιμένατε στους ΧΥΤΑ;»

«Παρακρατεί η κυβέρνηση χρήματα της ΕΕ προς τους πυρόπληκτους;», ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός. Η αντίδραση της πολιτείας στο φαινόμενο των καταστροφικών πυρκαγιών υπήρξε ακαριαία και γενναιόδωρη… Δεν υπάρχει περίπτωση χρήματα κοινοτικά να μετακινηθούν αλλού, θα πάνε στον προορισμό τους… Εκτός του Χωροταξικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση αυτή έβαλε μπροστά και επεκτείνει πολύ το Κτηματολόγιο Προωθούμε έντονα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας... Γίνεται μεγάλη, ουσιαστική προσπάθεια για το περιβάλλον ».

«Μιλάτε συχνά για την πράσινη ανάπτυξη. Τα έργα όμως των προηγούμενων κυβερνήσεών σας έρχονται σε αντίθεση με αυτό», ήταν το ερώτημα που ετέθη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα του περιβάλλοντος. «Αν δεν πάμε σε άλλο μοντέλο ανάπτυξης θα μιλήσουμε ή για πράσινη ανάπτυξη ή για βαρβαρότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

«Διαβεβαιώνω πως έχουμε συγκροτημένο πρόγραμμα για την εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης, είναι η μόνη πρόταση για μια πράσινη ανάπτυξη… Χαίρομαι που υπάρχουν ψηφοφόροι με οικολογική συνείδηση... Η πραγματική επιλογή για την πράσινη ανάπτυξη είναι το ΠΑΣΟΚ».

Ερώτηση στην Αλ. Παπαρήγα για κλιματικές αλλαγές σε σχέση με τα λαϊκά στρώματα. «Γιατί δεν είναι ψηλά στην ατζέντα του ΚΚΕ τα περιβαλλοντικά ζητήματα;» «Ανάπτυξη και περιβάλλον είναι “νύχι-κρέας”», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. «Είναι απόλυτος μύθος ότι η ΕΕ έχει περιβαλλοντική ευαισθησία.

«Συμφωνείτε να μπαίνει λουκέτο σε επιχείρηση η οποία αδιαλείπτως ρυπαίνει;», ρωτήθηκε στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα. «Πρέπει να πιεστεί ο εργοδότης. Να κλείσει η επιχείρηση αλλά να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι», απάντησε η κ. Παπαρήγα.

Ερώτηση στον Αλ. Αλαβάνο για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις σε σχέση και με αυτά των Οικολόγων Πράσινων. «To περιβάλλον χρησιμοποιήσεται ως μέσο συναλλαγής... Δεν ασκώ κριτική σε ένα πολιτικό χώρο που δεν είναι παρών. Εκεί που κρίνεται κανείς είναι όταν, για να στηρίξει θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται σε σύγκρουση ακόμη και με τους πολίτες. Εχει πολιτικό κόστος η πολιτική για το περιβάλλον».

«Εχετε λάβει 50 άδειες δακτυλίου ως κόμμα, με αυτά κυκλοφορείτε στην Αθήνα, Γιατί;», ρωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος απάντησε: «Δεσμευόμαστε να δούμε το θέμα του δακτυλίου».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com