Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Υπόθεση Siemens: Προθεσμία έλαβε ο Γ. Σκαρπέλης

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 15 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό που ερευνά την υπόθεση της Siemens ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης. Aντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Σκαρπέλης νωρίτερα δήλωσε στον ανακριτή


ότι επιθυμεί να διορίσει συνήγορό του τον κ. Δημήτρη Τσοβόλα, επειδή οι μέχρι τώρα συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Νίκος Ανδρουλάκης εμμένουν στη δήλωση αδυναμίας παράστασης λόγω δικονομικών παραβάσεων του ανακριτή, όπως υποστήριζαν, που είχαν δηλώσει στις 20 Μαίου.

Ο κ. Τσοβόλας δέχθηκε το διορισμό και ζήτησε την προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να μελετήσει την ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens Οπως δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, ο ανακριτής συμφώνησε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τον εντολέα του.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα ο ανακριτής έχει επίσης καλέσει σε απολογία τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλία Γεωργίου και Χρήστο Καραβέλας. Και οι δύο κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία, κατηγορίες που αφορούν την επίμαχη σύμβαση το 1997.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com