Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Για όλους χτυπάει η καμπάνα;

Τη θεωρία του ντόμινο αναμένεται να επιβεβαιώσει η σκληρή πραγματικότητα στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον City FM. Το «λουκέτο» στις δημοσιογραφικές επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελοπούλου μπαίνει σε μία στιγμή που ευνοούνται πρωτοφανείς αποφάσεις περί μείωσης μισθών και προσωπικού στο σύνολο του Τύπου. Ο «Ε.Τ.» έδωσε απλώς το τέμπο καθώς άπαντες πλέον θεωρούν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.


Οι περικοπές στον ΑΝΤ1 θεωρούνται δεδομένες, ενώ η αποχώρηση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Γ. Μιχελάκη (που θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον Ανδρέα Παναγόπουλο), σηματοδοτεί και την έξοδο άλλων, μικρότερου βεληνεκούς, δημοσιογράφων.

Αν και οι πληροφορίες μιλούν για 70-90 εργαζόμενους (εκ των οποίων οι 40 τεχνικοί) ο ΑΝΤ1 αναφέρει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός αυτός στον μικρότερο δυνατό (40) ώστε να περιοριστούν οι ετήσιες δαπάνες κατά 6,5 εκατ. ευρώ.

Η πληροφορία διαψεύδεται από τον ΑΝΤ1, που διαχωρίζει τη ρήξη στις σχέσεις της ιδιοκτησίας με τον Γ. Μιχελάκη - τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την πτωτική πορεία της ενημέρωσης - με τις απολύσεις που ενδεχομένως γίνουν όχι όμως στην έκταση που ακούγεται.

Στον Alpha ανακοινώθηκε νέο κύμα εθελουσίας εξόδου το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Οι μέτοχοι του Δ.Σ. του Mega παρά την κερδοφορία του καναλιού, προβληματίζονται για την πορεία της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναβάλλουν ή ματαιώνουν τα σχέδιά τους. Απλώς προτίθενται να περικόψουν έως και κατά 30% τα έξοδά τους.

Στο Alter εκτός από τα 4 συμβόλαια (Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Α. Νικολούλη, Κ. Χαρδαβέλλας, Ν. Χατζηνικολάου), δεν υπάρχει πλάνο τόνωσης του προγράμματος, ενώ πρόσφατα απολύθηκαν 5 άτομα.

Ένταση επικράτησε σε πρόσφατο Δ.Σ. του ΔΟΛ, με αφορμή τις πωλήσεις της «Εξέδρας», η οποία φέτος επιβάρυνε τον οργανισμό με 3 εκατ. ευρώ. Η ιδιοκτησία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής του αθλητικού φύλλου.

Προβληματισμός επικρατεί και αναφορικά με τον αθλητικό ραδιοσταθμό arren-a. Η «Derby» προσπαθεί να επιβιώσει στον άγριο κόσμο του περιπτέρου υπό την αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα του Κ. Γκόντζου, η «Χώρα» αποχαιρέτησε τα εγκόσμια κρατώντας το κυριακάτικο φύλλο της ,ενώ το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία στην «Εξπρές» οι εργαζόμενοι στην οποία έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και 6 μήνες.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου διαψεύδει στη σύσκεψη της εφημερίδας ότι ετοιμάζει απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών στη «Real News», από την οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση του Γ. Παπουτσάνη.

Οι 25 εργαζόμενοι στο περιοδικό «DIVA» του ΑΝΤ1 αναζητούν την τύχη τους, ενώ η οικονομική κρίση επηρεάζει και τις «Αττικές Εκδόσεις» (Τηλεθεατής, Τηλέραμα, Shape, PC Magazine, Playboy, T3 κ.λ.π), η οποία προσπαθεί να συμπτυχθεί στο κεντρικό της κτίριο Λ. Κηφισίας 40.

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ετοιμάζει η «Απογευματινή» και σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν πετύχει ο στόχος τότε θα γίνουν και πάλι απολύσεις.

Επιπλέον ετοιμάζονται νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην εκδοτική εταιρεία «Περιοδικός Τύπος» («Young», «Κατερίνα», «Super Κατερίνα», «Αφισόραμα», «Astrelia»,κ.ά.).

Την αγορά του ραδιοφώνου σημάδεψε η απόφαση του δημάρχου Ανω Λιοσίων να κλείσει τον «Ξένιο 94.3 FM» και να πουλήσει την άδεια στο ATTICA TV (Ελευσίνας). Αγνωστο παραμένει αν οι 35 εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε οργανικές θέσεις στον δήμο.

Στην «Μακεδονία» ισχύει το εξής παράδοξο: Ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες, η ιδιοκτησία αποφάσισε να κυκλοφορήσει σε καθημερινή βάση την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» (εκδίδεται κάθε Δευτέρα) με διευθυντή τον Μ. Αλεξανδρίδη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com