Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καμία παράταση για την περαίωση

Οι φορολογούμενοι έχουν ακόμη 2 εργάσιμες μέρες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους «Δεν θα υπάρξει καμία παράταση για τις ρυθμίσεις της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οι φορολογούμενοι έχουν ακόμη δύο εργάσιμες μέρες για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στις Δ.Ο.Υ.». Αυτό δήλωσε τήν Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου
Σε ό,τι αφορά την περαίωση, τα ελάχιστα ποσά ανά χρήση που καλούνται να καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες που θα κάνουν χρήση της δυνατότητας που παρέχει το υπουργείο Οικονομικών, είναι:

- 200 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας,
- 500 ευρώ για βιβλία Β΄ κατηγορίας,
- 600 ευρώ για βιβλία Γ΄ κατηγορίας.

Η καταβολή του φόρου μπορεί να γίνει έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, αλλά υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι μέχρι 25.000 ευρώ, σε έξι κατ’ ανώτατο όριο ίσες μηνιαίες δόσεις και χωρίς το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των 500 ευρώ.
- Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι πάνω από 25.000 και μέχρι 60.000 ευρώ, η καταβολή μπορεί να γίνει μέχρι σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις.
- Όταν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής αυτών είναι πάνω από 60.000 ευρώ, η αποπληρωμή γίνεται σε 12 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, αν δεν καταβληθούν δύο συνεχόμενες δόσεις, η περαίωση είναι ανίσχυρη και ο επιτηδευματίας κινδυνεύει με έλεγχο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com