Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Κάμερες παντού χωρίς εισαγγελικές εγγυήσεις προβλέπει ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης

Τις κινήσεις των πολιτών σε δημόσιους χώρους, συγκεντρώσεις, πορείες, συλλαλητήρια, κ.λπ. θα καταγράφουν ελεύθερα πλέον οι κάμερες, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που απεστάλη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για την έκδοση σχετικής γνωμοδότησης. Η νέα ρύθμιση επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καμερών χωρίς καμία εισαγγελική εγγύηση (!) για καταγραφή των κινήσεων των πολιτών χωρίς να υπάρχει υπόνοια για τέλεση κάποιου αδικήματος.

Τα μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,


σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη ανάγνωση της νέας ρύθμισης φέρονται να εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για τη συνταγματικότητα της νέας ρύθμισης, που επιτρέπει την τήρηση των αρχείων που θα προκύπτουν από την καταγραφή τουλάχιστον για μια εβδομάδα με δυνατότητα να επιμηκυνθεί το διάστημα και για άλλες επτά ημέρες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος.

Ακόμη, με το ίδιο νομοσχέδιο δίνεται το «πράσινο φως» για την τήρηση αρχείου DNA στην Αστυνομία, με τη λήψη γενετικού υλικού ακόμη και από όσους κατηγορούνται για πλημμελήματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com