Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Μ.Γιαννάκου: «Δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάρτιο»

«Δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάρτιο, και αν γίνουν, δεν θα τις έχει προκαλέσει η κυβέρνηση», είπε εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνεργασία της με τον Πρωθυπουργό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέτα Γιάννακου.

Όπως είπε η κ. Γιαννάκου,


κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ευρώπη, την εξέλιξη της Συνθήκης της Λισσαβόνας, αλλά και το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων των ευρωβουλευτών, στις 14 Ιουλίου.

Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο ως επικεφαλής της ομάδας της ΝΔ, είναι η έγκριση της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισσαβόνας, και η συμβολή στη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης που θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι εμπνευστές της.

«Χρειάζεται ένα είδος νέας ιδεολογίας που να κάνει την Ευρώπη να τρέξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την αξιοποίησή της στο κυβερνητικό σχήμα στο μέλλον, η κ. Γιαννάκου απάντησε ότι «το κυβερνητικό σχήμα το ορίζει ο πρωθυπουργός», ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια θέλει να ασχοληθεί και να ρυθμίσει ζητήματα στην Ευρώπη που θα ωφελήσουν τη χώρα.

Κληθείσα να σχολιάσει το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη όπως αυτό παρουσιάστηκε σε εφημερίδες, η κ. Γιαννάκου είπε ότι δεν το έχει διαβάσει, αλλά από όσα ξέρει δεν νομίζει ότι αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com