Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Σε δυο cd τα ονόματα όσων δωροδόκησε ο Χριστοφοράκος

Tη λίστα με τα ονόματα όσων πολιτικών και άλλων παραγόντων δωροδόκησε, «αποθηκευμένα» σε δύο CD, φέρεται να έχει παραδώσει σε δύο συμβολαιογράφους του Μονάχου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Οπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα


οι δικηγόροι του Χριστοφοράκου δηλώνουν πως ο πελάτης τους είναι έτοιμος να καταθέσει στην Εισαγγελία του Μονάχου για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο. «Είναι έτοιμος να συνεργαστεί», επισημαίνουν. «Ο Ελληνας με το γερμανικό διαβατήριο, γνωρίζει πολλά και έχει κάνει κινήσεις για την ασφάλειά του. Σε δύο συμβολαιογράφους του Μονάχου έχει εμπιστευθεί δύο CD με πληροφορίες για τις δωροδοκίες στην Αθήνα. Εκεί φαίνεται να υπάρχουν ακριβείς σημειώσεις για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο στο Μόναχο, αλλά και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η εταιρεία έχει δώσει μίζες στον ΟΤΕ, κυρίως σε διευθυντικά στελέχη, τον στρατό και την κυβέρνηση, αλλά και σε πολιτικούς, ενώ έχει χρηματοδοτήσει κρυφά τις προεκλογικές εκστρατείες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Οι δικηγόροι του Χριστοφοράκου, πάντως, απορρίπτουν την ιδέα της ανταλλαγής του με τον Γιουνκ, το πρώην στέλεχος της Ζίμενς, που δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα, καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την αρμόδια Εισαγγελεία. Ο Ντάνιελ Πέτερ, δικηγόρος του Χριστοφοράκου, αναφέρει ότι ο πελάτης του «περνά πολύ δύσκολες ώρες στις φυλακές του Μονάχου. «Είναι πολύ στενοχωρημένος και σοκαρισμένος» είπε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com