Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Στις 14 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των πρώτων εμβολίων

Σήμερα το απόγευμα και αφού ενσωματωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες θα παραλάβει ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο το σχέδιο δράσης για τη νέα γρίπη, το οποίο στη συνέχεια θα παραδώσει στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως γνωστοποίησε, η παραλαβή των πρώτων εμβολίων αναμένεται να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.


Όπως είπε το κυβερνητικό στέλεχος, το σχέδιο θα βασίζεται σε τρία δεδομένα, στη θνητότητα, στη νοσηρότητα και την απαίτηση σε κλίνες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ προκειμένου να υπάρξει συντονισμός πριν το Δεκαπενταύγουστο, ενώ από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινούν οι εφημερίες ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ύστερα από απαίτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι Μανώλης Σκουλάκης και Έκτορας Νασιώκας, επέκριναν τον υπουργό ότι δεν είχε μέχρι πρόσφατα σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης. Όπως υποστήριξαν, υπάρχει αντιφατική πληροφόρηση για το πότε και πως θα γίνει ο εμβολιασμός, αλλά και για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων. Αντίθετα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι εκτίθεται και σπέρνει τον πανικό και την ανησυχία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com