Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Διαφωνεί ο Βενιζέλος με χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ

Αποστάσεις απο χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου σε δυο μείζονα θέματα των ημερών(γρίπη και προεδρολογία-εκλογολογία) κράτησε ο Ευαγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμνεο την προετοιμάσια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ τον Σεπτέβριο.

Ο πρώην υπουργός


αμφισβήτησε την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της γρίπης. "Δεν πρέπει-ειπε- αν δείχνουμε οτι κάνουμε αντιπολίτευση σε ενα τέτοιο θέμα. Αλλά οι παρεμβάσεις μας πρέπει να επισημάινουν τα προβλήματα και να προλαμβάνουμε τα λάθη της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή-οπως είπε- "δεν ξερουμε τη θέση του Κάρολου Παπούλια, που μπορεί να μας αιφνιδιάσει".Επίσης, τόνισε οτι μόνη σωστή θέση για το ΠΑΣΟΚ είναι η προσφυγή σε άμεσες εκλογές και η συζήτηση για εκλογές τον Μάρτιο βολέυει τον πρωθυπουργό, καθώς του δίνει την ευχέρεια να τις προκαλέσει εκείνος νωρίτερα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες της προεδρικήςεκλογής.

Ο κ. Βενιζέλος έδειξε να διαφωνεί και με τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι των συνταγματολόγων, οι οποίοι επέκριναν τη θέση του στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας." Δεν πρεπει το κόμμα να αντιδικεί με τους επιστήμονες", είπε.

Στον κ. Βενιζέλο απάντησαν άλλα στελέχη, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είπε οτι το ΠΑΣΟΚ εχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, ζητώντας να γίνουν εκλογές αμέσως.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com