Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Βαλίτσες για την Ουάσινγκτον ετοιμάζει ο Κ. Καραμανλής

Ανοιχτό άφησε ο Ευάγγελος Αντώναρος το ενδεχόμενο επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το φθινόπωρο. Εαν πραγματοποιηθεί, θα γίνει σε περίοδο εκ των πραγμάτων προεκλογική, δεδομένης της πρόθεσης της αντιπολίτευσης να μην συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του Καρόλου Παπούλια, αν δεν προηγηθεί προσφυγή στις κάλπες.


Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να παραστεί ο Κώστας Καραμανλής στην υπογραφή της συμφωνίας για την κατάργηση της βίζα, στην Ουάσινγκτον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απευθύνει, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει δεκτή. Όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής του ταξιδιού, σημείωσε ότι συζητούνται δια της διπλωματικής οδού οι λεπτομέρειες και γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες, χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, έκανε λόγο για "σενάρια φαντασίας". Ερωτηθείς για τις διμερείς συμφωνίες, στον τομέα της ασφάλειας, που υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, το ακριβές περιεχόμενο των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό, παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στις δηλώσεις της υπουργού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com