Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Πρωτοφανή επεισόδια με επιχειρηματίες και τουρίστες στα Μάλια

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στα Μάλια της Κρήτης. Ντόπιοι επιχειρηματίες κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και κράτησαν όμηρους Βρετανούς τουρίστες απαιτώντας αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε σε σούπερ μάρκετ, ο ένας από τους δύο τουρίστες, όταν έχασε το έλεγχο του τετράτροχου που οδηγούσε.


Η μηχανή (γουρούνα) προκάλεσε σημαντικές φθορές και ο ιδιοκτήτης που ξέρει από προηγούμενες περιπτώσεις ότι δεν τον αποζημιώνει κανείς, αποφάσισε να αυτοδικήσει και να απαιτήσει με το «δικό του νόμο» τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών. Με τη βοήθεια ακόμα πέντε ατόμων που είναι συγγενείς του, ξυλοκόπησαν τον 19χρόνο Σκωτσέζο οδηγό της «γουρούνας» ζητώντας του 5000 ευρώ και όταν αυτός αρνήθηκε να τους τα δώσει τον έκλεισαν σε υπόγειο γειτονικής καφετέριας όπου συνέχιζαν να τον απειλούν με μαχαίρι. Μερικές ώρες αργότερα, έφτασε στο σούπερ μάρκετ ένας επίσης 19χρόνος Λονδρέζος που αναζητούσε το φίλο του αλλά «συνελήφθη» και αυτός , ξυλοκοπήθηκε και οδηγήθηκε στο υπόγειο. Εκεί , είπαν στον Σκωτσέζο, ότι θα τον αφήσουν να φύγει για να βρει τα χρήματα και θα κρατήσουν όμηρο το φίλο του, τον οποίο «θα σκότωναν» αν δεν επέστρεφε ως τις 10 το βράδυ με τα 5000 ευρώ.
ΟΙ Ελληνες μετέφεραν τον Λονδρέζο σε άλλο χώρο όπου τον φυλάκισαν. Ο Σκωτσέζος, μετά την απελευθέρωση του τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο που τους είχε φέρει στα Μάλια και στη συνέχεια ενημερώθηκε στις 9 το βράδυ η Αστυνομία. Μία ώρα αργότερα, οι δράστες, όταν έμαθαν ότι η Αστυνομία αναζητά το χώρο κράτησης του 19χρόνου και τους ίδιους, τον άφησαν ελεύθερο.
Από τους έξι, οι τρεις συνελήφθησαν ενώ οι άλλοι αναζητούνται.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com