Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Αποποιείται των ευθυνών της για την έλλειψη ρευστού η κυβέρνηση

Αρνείται η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, ότι αδρανεί, αφήνοντας τις τράπεζες να παρακρατούν ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Ο Ευάγγελος Αντώναρος παραδέχτηκε ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα είπε ότι η κυβέρνηση κάνει όσες ενέργειες επιβάλλεται να γίνουν. Όσον αφορά στα προβλήματα, τα απέδωσε σε εξωγενείς παράγοντες


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκρινε επιτυχημένη την παρουσία των επιτρόπων στις τράπεζες και μετέφερε το σύνολο των ευθυνών για την παρατεταμένη "ξηρασία" στην αγορά, στη συνέχιση της κρίσης. Το πρόβλημα της ρευστότητας εξακολουθεί και απασχολεί όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε. Ο Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε τις παραινέσεις προς τις τράπεζες, να μην ξεχνούν ότι έχουν και κοινωνική αποστολή στην οποία θα πρέπει να ανταποκρίνονται.

Την ίδια στιγμή επέμεινε ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι μικρότερες στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες χώρες, λέγοντας ότι "είμαστε συνέχεια πάνω από την κρίση", καθώς και ότι η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα ώστε "η οικονομία να παίρνει εκείνο το οξυγόνο που χρειάζεται για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com