Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Γ. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση εξαγοράζει καθημερινά συνειδήσεις»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της γρίπης εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για κυβέρνηση χωρίς πολιτικό σχέδιο, που καθημερινά επιδίδεται στην εξαγορά συνειδήσεων, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει πορεία η χώρα το ταχύτερο δυνατό, με προσφυγή στις κάλπες.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία σχεδίου τόνωσης της οικονομίας, για προώθηση ρουσφετολογικών προσλήψεων και για συνήθη πρακτική υποτέλειας του πολίτη, ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα του ΑΕΠ θα κινηθεί στο 7,8% και όχι στο 3,7%, που υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Φοβάται χάος στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στο θέμα της γρίπης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πανδημίας. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα, η οποία -όπως υπογράμμισε- ήταν καταλυτική στην κινητοποίηση του πρωθυπουργού και στο "ξύπνημα" της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει άμεσα πορεία η χώρα, με μία νέα εντολή από τους πολίτες.

Με κατηγορίες για "δίψα εξουσίας" απαντά η κυβέρνηση

Στις αιτιάσεις και την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησαν η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Η υπουργός Απασχόλησης σημείωσε ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του αναδεικνύει τη "δίψα" του κόμματος και της ηγετικής του ομάδας για την εξουσία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ . τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της γρίπης αντί για συναίνεση επιλέγει την εκμετάλλευσή του για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com