Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Αντιδράσεις για την «ιδιωτικοποίηση» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Αντιπολιτευτική ομοβροντία προκάλεσε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν ιδιώτες δικηγόροι να αναλάβουν αρμοδιότητες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε διαιτησίες και συμβιβασμούς και «εκτάκτως» βοηθητικό ρόλο σε άλλες περιπτώσεις.


Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει, κατά τη διάρκεια της αυριανής συζήτησης να τεθεί η διάταξη σε ονομαστική ψηφοφορία. Για "ρετουσάρισμα" και προσαρμογη του Νομικού Συμβουλίου στις στις ιδιοτελείς επιδιώξεις της Κυβέρνησης, έκανε λόγο, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Τσούκαλης. "Αυτή τη στιγμή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζει στον απόηχο της διαβόητης υπόθεσης του Βατοπαιδίου και αναλώθηκε σε συνεχείς συνεδριάσεις προκειμένου να επανορθώσει το τροθέν κύρος του", σημείωσε και πρόσθεσε: "Εμείς σήμερα όμως, συζητάμε προτάσεις και μερεμέτια. Γίνεται ένα ρετουσάρισμα και δυστυχώς προσαρμογή της λειτουργίας του ΝΣΚ στις ιδιοτελείς επιδιώξεις της Κυβέρνησης".

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης δήλωσε ότι η Διοικητική Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου έκρινε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της, ότι η ρύθμιση είναι κατάφωρα αντισυντγματική.

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, σημείωσε ότι ανάλογες προβλέψεις ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια σε νομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com