Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Κράτησαν «κρυφά» τα πλοία στα οποία εντοπίστηκαν παραβάσεις στα κυλικεία

Σαράντα επτά παραβάσεις σε κυλικεία 48 πλοίων της ακτοπλοϊας διαπίστωσε σε 528 ελέγχους από την 1η Μαϊου μέχρι και προχθές το Τμήμα Αγορανομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά επικαλούμενο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας το εμπορικό απόρρητο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων στα οποία διαπιστώθηκαν οι παρανομίες.


Εδώ να σημειωθεί πως σε αντίθεση με το ΥΕΝΑΝΠ, η Νομαρχία Πειραιά ανακοινώνει πάντα τα ονόματα των πλοίων όταν οι δικές της υπηρεσίες εντοπίσουν αγορανομικές παραβάσεις σε πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Το Γραφείο Τύπου ανακοίνωσε, λοιπόν, πως οι έλεγχοι είναι συστηματικοί και συχνά γίνονται και δύο φορές στο ίδιο πλοίο, ενώ τονίστηκε πως σε περίπτωση παραβάσεων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις κατά των υπαιτίων.

Ειδικότερα, οι 47 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο αφορούν λειτουργία κυλικείων χωρίς άδεια, μη εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης περί διατιμημένων προϊόντων, πώληση προϊόντων ακριβότερα από τους τιμοκαταλόγους, μη ύπαρξη τιμοκαταλόγων στο 50% των τραπεζοκαθισμάτων, παντελή έλλειψη τιμοκαταλόγων κ.ά.

Καταγγελίες
Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες επιβατών, ειδικά για παραβάσεις των κυλικείων σε επιβατηγά, είναι πάρα πολλές και πως οι λιμενικοί θα έπρεπε να κάνουν ελέγχους μόνο εν πλω και αιφνιδιαστικά, κάτι που γίνεται αλλά, δυστυχώς, όχι πολύ συχνά.

Επίσης τα ονόματα των πλοίων πρέπει να ανακοινώνονται, προκειμένου οι χιλιάδες επιβάτες να είναι υποψιασμένοι και να προστατεύονται από την ασυδοσία κάποιων, οι οποίοι συστηματικά παρανομούν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com