Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Εγκρίθηκε από την κυβερνητική το πρόγραμμα «Θησέας ΙΙ»

Με νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ συνδύασε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, την ομόφωνη έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, του αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, «Θησέας ΙΙ». Το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση των Δήμων με 3,7 δισ. ευρώ από το 2010 έως το 2014.


Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι "είχαν οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κομματικοποίηση, στον μαρασμό και στην αδιαφάνεια" και επανέλαβε τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες, τα παλαιότερα προγράμματα χρηματοδότησης ζημίωσαν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Νάκος, με αφορμή τις καταγγελίες του Ντίνου Ρόβλια ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 έχουν προσληφθεί 65.000 συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα, έναντι 48.000 του πρώτου εξαμήνου του 2008, απάντησε: "Δεν έχω τέτοια στοιχεία. Δεν μπορώ να το ξέρω. Αλλά πιστεύω ότι είναι απολύτως ψευδές, για τον απλούστατο λόγο ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιούσε 12.500 συμβασιούχους, από φέτος έχει τεθεί όριο 10.000 συμβασιούχων. Άρα, στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, για τον οποίο μπορώ να ξέρω, έχουμε μείωση των θέσεων αντί για αύξηση".

"Δημοσιοποιήσαμε συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, σχετικά με την ραγδαία και αδικαιολόγητη αύξηση των εγκρίσεων προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Αν έστω και ένα εξ αυτών είναι λάθος, να το υποδείξουν συγκεκριμένα ο κ. Νάκος και ο κ. Αντώναρος. Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τις πομπώδεις δηλώσεις τους, ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ ψεύδεται", απάντησε εκ μερους του ΠΑΣΟΚ ο Ντ. Ρόβλιας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com