Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Με οικονομικό σχέδιο στις αποσκευές του ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου

Η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ άρχισε πέρυσι με τη ΔΕΘ, γεγονός που οδηγεί την Ιπποκράτους να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προετοιμασία του κόμματος και της παρουσίας του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.


Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η διευρυμένη σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρόεδρο του κινήματος, όπου αποφασίστηκε κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ να παρουσιαστεί το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και οι άξονες της οικονομικής του πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπαίτια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι βουλιάζει και η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρότατης δημοσιονομικής εκτροπής.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να πει στο λαό την αλήθεια και με απόλυτη σαφήνεια. Όπως είπε, οι άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ θα αφορούν:

-Ένα σχέδιο άμεσης ανάταξης της οικονομίας
-Τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας
- Τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου
- Ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης
- Τη δημιουργία μιας αγοράς στην υπηρεσία του πολίτη με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι πολίτες κατά στις ευρωεκλογές έστειλαν μήνυμα αλλαγής και ζήτησαν να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας, ασφάλειας, ευνομίας και κοινωνικής συνοχής. Εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, καθώς υπάρχει μεγάλη μείωση στον τουρισμό, στην οικοδομική δραστηριότητα και στη βιομηχανική παραγωγή.

Όπως προαναφέραμε, ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτενείς αναφορές στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία παραπέμπουν σε πλήρη εκτοχιασμό και επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com