Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Χ. Καστανίδης: Έκθετη η κυβέρνηση από τον αντισυνταγματικό νόμο για τις κάμερες

Να αποσύρει αμέσως και να ακυρώσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε για τη χρήση καμερών, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης. Με αφορμή την υπόθεση, άφησε αιχμές για τους συνταγματολόγους, που σπεύδουν να τροφοδοτήσουν την προεδρολογία και σιωπούν για τις κάμερες.


Ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χρήση καμερών, εγείρει τεράστιο νομικό, πολιτικό και δημοκρατικό θέμα για την κυβέρνηση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι βαθύτατα εκτεθειμένη, διότι “έσπευσε να νομοθετήσει για τη χρήση των καμερών χωρίς να περιμένει τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων”.

"Εικονική πραγματικότητα" τα 3,7 δισ. του "Θησέα"

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο πρόγραμμα “Θησέας 2”, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά μεταφέρει κονδύλια από το “Θησέας 1”, κάνοντας λόγο για το “σύνηθες τρικ”, ενώ υποστήριξε ότι και τα δυο προγράμματα γίνονται από πόρους της αυτοδιοίκησης που έχουν παρακρατηθεί από την κυβέρνηση.

Υποβαθμίζει τις διαφωνίες Βενιζέλου

Ο κ. Καστανίδης ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση του κ. Βενιζέλου από τις επίσημες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τη νέα γρίπη, δήλωσε: “δεν έχω διαγνώσει κάποια αντίθεση ανάμεσα στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου και στις επίσημες πολιτικές πράξεις και διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ”.

Και έριξε το καρφί του για τη στάση ορισμένων συνταγματολόγων, εκφράζοντας, όπως είπε, την ευχή “η κοινωνία των Συνταγματολόγων να μας προσφέρει την πολύ χρήσιμη γνώμη της για την κυβερνητική πράξη οι κάμερες μεν να χρησιμοποιούνται για τη δημόσια ασφάλεια και η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων να γνωμοδοτεί ότι είναι αντισυνταγματική η χρήση των καμερών”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com