Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Τον Οκτώβριο οι δεσμευτικές προσφορές για την ΕΥΑΘ

Το αργότερο στην αρχή του Οκτωβρίου θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση τις δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 23,02% της ΕΥΑΘ, αλλά και του μάνατζμεντ της εταιρείας από τις τρεις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.


Αυτό αποφασίστηκε από τη διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Η Διυπουργική ασχολήθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου και με το συνολικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Η εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ΔΕΠΑ φαίνεται να αναβάλλεται για το 2010 ενώ πιο "κοντά" εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα έρθει η αποκρατικοποίηση του καζίνο της Πάρνηθας.

Όσον αφορά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι στην εισήγησή τους αναφέρουν ότι και οι τρεις κοινοπραξίες πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής και, ως εκ τούτου, προτείνουν τη συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι κοινοπραξίες είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι εξής:

1. AQUALIA (Ισπανία) – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα)

2. SUEZ ENVIRONMENT (Γαλλία) – ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Ελλάδα)

3. VEOLΙA EAU (Γαλλία) – MIG (Ελλάδα) – ΙΟΝΙΟΣ (Ελλάδα)

Οι κοινοπραξίες θα συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την αγορά μετοχών κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν στο 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δωθεί περιθώριο περίπου 2 μηνών για να εξετάσουν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της ΕΥΑΘ. Το τίμημα πώλησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να είνια υψηλότερο από την χρηματιστηριακή αξία των μετοχών που θα αγοραστούν καθώς θα μεταβιβαστεί και το μάνατζμεντ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com