Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΥΠΕΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε συνεργεία αυτοκινήτων

Ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και των δικύκλων, διενήργησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου συνεργεία από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα,


ελέγχθηκαν 217 επιχειρήσεις, κυρίως συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Σε 99 από αυτές τις επιχειρήσεις, διαπιστώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις (ποσοστό παραβατικότητας 45,6%). Συνηθέστερη παράβαση ήταν η μη καταχώρηση των οχημάτων στο πρόσθετο βιβλίο εισερχομένων. Ακολουθούν η μη έκδοση αποδείξεων, η μη απόδοση ΦΠΑ και η μη επίδειξη βιβλίων.

Ο έλεγχος έγινε με τη νέα μεθοδολογία του ταυτόχρονου ελέγχου ομοειδών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιορισθεί το υποκειμενικό στοιχείο στην επιλογή των ελεγχομένων επιχειρήσεων, να ενισχυθεί το αίσθημα ισονομίας των πολιτών και να περιορισθεί το φαινόμενο των μεμονωμένων καταγγελιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εξής σημεία:

1. Στη σωστή τήρηση του πρόσθετου βιβλίου εισερχομένων οχημάτων.

2. Στην καταχώρηση των δαπανών μισθοδοσίας σε περίπτωση ύπαρξης προσωπικού.

3. Στην έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

4. Στην ύπαρξη τιμολογίων αγοράς ανταλλακτικών.

5. Στη νόμιμη προέλευση και γνησιότητα των ανταλλακτικών.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, τα συνεργεία της Υπ.Ε.Ε, διενήργησαν δειγματοληπτική καταγραφή ανταλλακτικών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη φορολογικών στοιχείων για την προμήθειά τους και εξετάσθηκαν περιπτώσεις συγκεκριμένων εργασιών του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Τα συνεργεία ελέγχου εξέτασαν και έλαβαν στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση, αναφορικά με τις πηγές προέλευσης των ανταλλακτικών και τους απασχολούμενους στις επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν το επόμενο διάστημα, καθώς το ποσοστό παραβατικότητας που διαπιστώθηκε ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com