Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Φωτιές άναψε ο Σεραφείμ με τη χειροτονία γυναικών

Έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και οργή στους πιο συντηρητικούς της κύκλους προκάλεσαν οι απόψεις του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή διαλόγου στην Εκκλησία για τη χειροτονία των γυναικών.

Κληρικοί και θεολόγοι έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον ιεράρχη, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο και προσπαθεί να δώσει τις εξηγήσεις του για το ζήτημα που προέκυψε, μιλώντας κυρίως με τους κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο οποίο υπάγεται.
Οι θέσεις του ιεράρχη


έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις, εκπρόσωποι των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επικοινώνησαν τηλεφωνικά με κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πραιτωρίας, μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί στο ζήτημα και πληροφορίες αναφέρουν ότι τηρεί στάση αναμονής ώσπου να πέσουν οι τόνοι. Το ερώτημα που θέτουν ωστόσο πολλοί είναι αν, ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Θεόδωρος θα συζητήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το ζήτημα της επαναφοράς του θεσμού των διακονισσών, πρωτοβουλία την οποία είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο χειμώνα σε συζητήσεις του με θεολόγους.
Πολλοί κληρικοί που υπηρετούν στις χώρες της Αφρικής θεωρούν επιβεβλημένη την επαναφορά του θεσμού των διακονισσών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε αδυναμία να κατηχήσουν τις γυναίκες που προσέρχονται σε μεγάλες ηλικίες στην Ορθοδοξία και γι΄ αυτό, όπως λένε, η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν οι γυναίκες είναι πολύτιμη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com