Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Νέο μήνυμα σε Σκόπια και Τουρκία από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Σε νέες αυστηρές συστάσεις προς την ΠΓΔΜ και την Τουρκία, προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών από το βήμα της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Υπερασπιζόμενη την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι στόχος ήταν και είναι η επωφελής συνεργασία της χώρας μας με τους γείτονές της.


"Στην εξωτερική μας πολιτική επιλέγουμε τη δράση και όχι την ακινησία. Την εποικοδομητική συμμετοχή στις μεγάλες διεθνείς διεργασίες", τόνισε η υπουργός Εξωτερικών, με αποτέλεσμα -όπως υποστήριξε- η Ελλάδα σήμερα να είναι ηγέτιδα στα Βαλκάνια, παρούσα από τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, στην Αφρική και στο Αφγανιστάν και όπου αλλού απαιτούν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις.

Αναφερόμενη στα εθνικά ζητήματα η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει "με αποφασιστικότητα και με ρεαλισμό, τη μάχη, διασφαλίζοντας στο ακέραιο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας". Ταυτόχρονα η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο σταθερό προσανατολισμό της χώρας για την ενεργό στήριξη της Ελλάδας, όλών των χωρών της περιοχής μας που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου για την ένταξή τους στην οικογένεια της Ευρώπης.

"Εξαίρεση αποτελεί η ΠΓΔΜ. Η πολιτική των κυβερνώντων στα Σκόπια μέχρι στιγμής στερεί από τη χώρα και τον λαό της το ευρωατλαντικό τους μέλλον", σημείωσε και επανέλαβε ότι το μήνυμα στους γείτονές μας, το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας, ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία, και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Τ

ην ίδια ώρα η κ. Μπακογιάννη, απευθυνόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην Άγκυρα τόνισε ότι Ευρώπη αλά κάρτ δεν υπάρχει και για καμία χώρα δεν δίνεται λευκή ευρωπαϊκή επιταγή.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com