Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Europa League: Νίκη πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ στο Όσλο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ζητούσε ο Φερνάντο Σάντος, αφού πέρασε νικηφόρα από το “Ούλεβαλ”, με 2-1 κόντρα στη Βαλερένγκα. Τα γκολ του “δικεφάλου πέτυχαν οι Λίνο και Μουσλίμοβιτς (ο οποίος τραυματίστηκε και εκφράζονται φόβοι για αρκετά μεγάλη ζημιά), ενώ για τους Νορβηγούς μείωσε ο Στόρμπεκ.


Η Βαλερένγκα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κλείνοντας τους χώρους και πιέζοντας για να βγει με αξιώσεις απέναντι στον Χαλκιά. Έτσι έδειξε ότι είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Όμως, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα. Στο 9ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Πέρκινς, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο των Σουηδών. Στο 23' σειρά πήρε ο Φωτάκης, ο οποίος έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πέρκινς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 31ο λεπτό. Ο Λίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο “δικέφαλος” δεν σταμάτησε εκεί. Ο Μουσλίμοβιτς στο 38' έκανε μία πανέμορφη ενέργεια, πριν πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κάνει το 2-0. Ωστόσο, ο Βόσνιος δεν μπόρεσε να χαρεί το γκολ που πέτυχε, αφού έπεσε κάτω κρατώντας το γόνατό του. Αμέσως έγινε αλλαγή και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι κάτι σοβαρό.

Ο Αναστασάκος που πήρε τη θέση του παραλίγο να κάνει το 3-0 στο 41', αλλά αντ' αυτού, εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι παίκτες της Βαλερένγκα. Στο 43' ο Στόρμπεκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και μείωσε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η δυνατή βροχή δεν άφησε τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν παιχνίδι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσει το 45λεπτο χωρίς επί της ουσίας να απειληθούν οι δύο τερματοφύλακες.

Την επόμενη Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί το σκορ στην Τούμπα, ώστε να προκριθεί στη φάση των πλέι οφ.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Στόρμπεκ - 31' Λίνο, 38' Μουσλίμοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζάιτς - Τσιρίλο

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Πέρκινς, Στόρμπεκ, Νούρι, Χάγκεν (59΄ Σάινχ), Φουεμαγιόρ, Άντρεσεν, Χέσταντ, Ζάιτς, Μόα (75΄ Μπέρε), Λέιχ (46΄ Φελάχ), Σέτερενς
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Σορλέν (86΄ Μαλεζάς), Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (40΄ Αναστασάκος)

 
website counter
friend finderplentyoffish.com