Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στις 15 Σεπτεμβρίου τα πρώτα εμβόλια σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παραλαβή της πρώτης παρτίδας των εμβολίων, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας κατά τη συνάντησή του με το νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό. Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως η έναρξη των σχολείων θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ υποσχέθηκε να στελεχωθούν με προσωπικό τα κέντρα εμβολιασμού.


Ο Γιάννης Σγουρός επισήμανε την ανάγκη στελέχωσης των 315 κέντρων εμβολιασμού που θα στήσει η Νομαρχία Αθνηνών. Ειδικότερα, ο νομάρχης Αθήνας ζήτησε "γιατρούς, νοσηλευτές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, σε 2 βάρδιες, που θα είναι 9 ώρες η πρώτη βάρδια και 9 ώρες η δεύτερη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλη αυτήν την ιστορία".

Σε ερώτηση για το που θα βρεθεί το προσωπικό, ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι "έχει απευθύνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο πρέπει να απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, να ανοίξει τις πιστώσεις, για να γίνουν οι προσλήψεις αυτές, είτε με συμβασιούχους, είτε με μετατάξεις, είτε ακόμα και μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Επίσης εμείς έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους φορείς, στον ιατρικό σύλλογο, στους δήμους, να μας ενισχύσουν με προσωπικό.".

Παράλληλα, ο νομάρχης Αθηνών τόνισε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός των ασφαλισμένων του ΙΚΑ να γίνεται στα ιατρεία του ΙΚΑ. "Αυτό αποφορτίζει την κατάσταση από τα 4.200.000, που είναι για να εμβολιαστούν", τόνισε ο κ. Σγουρός. Τέλος, σε σχέση με τους μετανάστες. ο νομάρχης Αθηνών δήλωσε ότι έχει προβλεφθεί να εμβολιαστούν ομαδικά αλλά με μια προεργασία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com