Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Στο 1,5 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Το θέμα των πλημμυρών που προκάλεσε η πρόσφατη νεροποντή στο νομό Θεσσαλονίκης συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Ασσήρου παρουσίασε ο δήμαρχος Δημήτρης Ράβναλης, ο οποίος επισήμανε ότι το ύψος των ζημιών μόνο στη δημοτική περιουσία ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Ράβναλης ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον οικισμό και στο δάσος που κάηκε στην πυρκαγιά του 2007 και την άσκηση πιέσεων εκ μέρους της Νομαρχίας προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Από την πλευρά του ο νομάρχης


Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί 34 αντιπλημμυρικά έργα στο νομό, συνολικού κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ, και απηύθυνε έκκληση στην κεντρική εξουσία να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις προς τα δασαρχεία ώστε να μπορούν να κάνουν τους απαραίτητους καθαρισμούς των ρεμάτων στις δασικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τη Νομαρχία, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο αντιπλημμυρικά έργα, στους Δήμους Απολλωνίας και Μαδύτου, ενώ υπό δημοπράτηση βρίσκονται άλλα δύο στους Δήμους Αγίου Αθανασίου και Ασσήρου. Το κόστος τους υπολογίζεται σε έξι εκατομμύρια ευρώ.

Για σοβαρές ελλείψεις που φάνηκαν για μία ακόμη φορά από τις πρόσφατες πλημμύρες έκαναν λόγο εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ανέφεραν ότι οι ευθύνες για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ανήκουν στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Νομαρχία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com