Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Μετά την 1η Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις αγροτών για τις φωτιές

Σε απολογισμό των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές σε φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο σε Αττική και άλλους έξι πυρόπληκτους νομούς, όπως αυτές καταγράφηκαν από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Η υποβολή του προγράμματος ενίσχυσης όσων ζημιώθηκαν αναμένεται να κατατεθεί γύρω στην 1η Οκτωβρίου.


Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει την κατάθεση μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε αν υπάρξουν και άλλες καταστροφές να αντιμετωπιστούν συνολικά. Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, το σύνολο των ζημιών είναι: 800 αιγοπρόβατα, 750 μελισσοσμήνη, 40 βοοειδή, 10 χοίροι, 130.000 ελαιόδεντρα, 700 στρέμματα αμπέλια, 132 αποθήκες-ποιμνιοστάσια και 110 σταυλοϋπόστεγα. Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε εντολή για την απαγόρευση του κυνηγιού και της βοσκής στις καμένες εκτάσεις. Αναζητούνται οι τρόποι, ώστε η απαγόρευση να μην δημιουργήσει προβλήματα στην κτηνοτροφία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com