Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησε χθες η αεροφωτογράφηση των καμένων

Ξεκίνησε από χθες η αεροφωτογράφηση των καμένων περιοχών της ανατολικής Αττικής από πτητικά μέσα της Αεροπορίας Στρατού, σε συνεργασία με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ).

«Η κλίμακα λήψης των αεροφωτογραφιών για τις πυρόπληκτες περιοχές είναι 1:20.000 και λαμβάνονται με έγχρωμο αεροφίλμ. Η υπόψη κλίμακα αεροφωτογράφησης είναι κατάλληλη για την παραγωγή ορθοφωτογραφιών κλίμακας 1:10.000 ή και μεγαλύτερης», τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ. Η διαδικασία της αεροφωτογράφησης είναι στάνταρ ενέργεια, που πραγματοποιείται μετά από κάθε μεγάλη πυρκαγιά και διεξάγεται με αεροσκάφος τύπου Beechcraft C-12R/AP της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο εγκαθίσταται φωτομηχανή εναέριας λήψεως τύπου RMK TOP της εταιρείας ZEISS, την οποία χειρίζεται ειδικά εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό της ΓΥΣ, με ειδικότητα αξιωματικού-φωτοναυτίλου.

Ας σημειωθεί ότι στο πλούσιο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο αρχείο της ΓΥΣ υπάρχουν και δορυφορικές εικόνες όλης της ελληνικής επικράτειας που έχουν ληφθεί σχετικά πρόσφατα (2007 και 2008), βάσει των οποίων μπορούν να γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις για τα αποτελέσματα μετά τις πυρκαγιές.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com