Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΑΣΟΚ: Στον «πάγο» η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Την αδρανοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την απαξίωση του έργου της, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για την αναβάθμισή της, καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι ο νέος νόμος για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού εισάγονται θεμελιώδεις τροποποιήσεις στην λειτουργία της Επιτροπής, οι οποίες απαιτούν την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισής της, καθώς και του ισχύοντος Οργανισμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουν, επί της ουσίας αδρανοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως σημειώνουν, την προηγούμενη φορά που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, το 2005, πέρασε 1,5 χρόνος μέχρι τη δημοσίευση του κανονισμού λειτουργίας και τουλάχιστον επτά μήνες για τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος για τον Οργανισμό της Γενικής Διεύθυνσης.

Επιπροσθέτως, κάνουν αναφορά σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία είναι ορατός ο κίνδυνος ακύρωσης των προστίμων που έχει επιβάλλει η Επιτροπή την τελευταία διετία.

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Απόστολος Κατσιφάρας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com