Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 15:30 σε δασική έκταση, σε δύσβατη περιοχή, στην Κοιμησάλα Βασιλικό, στο δήμο Ατταβύρου, στη Ρόδο.

Επιπλέον, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγ. Αθανάσιος, στο Παλαιοχώρι Μάνδρας, στις 12:50.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται


η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Μάνδρας. Στην περιοχή βρίσκονται δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά στην περιοχή των Σφακίων

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 4:30 μμ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13.15 μετά το μεσημέρι στο δημοτικό διαμέρισμα «Βουβά» του δήμου Σφακίων στα Χανιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέσσερα σημεία εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα αρχικά να φθάσει μέχρι και τις αυλές σπιτιών του Βουβά, ωστόσο αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ανώπολη και τις Βρύσες που έσπευσαν στο σημείο.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί νότιοι άνεμοι, η ένταση των οποίων έφθανε και τα 7 μποφόρ και γι' αυτό χρειάσθηκε και η επέμβαση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από τα Χανιά, το οποίο έκανε ρίψεις νερού, περιορίζοντας το πύρινο μέτωπο πριν πάρει διαστάσεις.

Λόγω της επιχείρησης κατάσβεσης, για περίπου μια ώρα είχε κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Βουβά-Φραγκοκάστελο, όμως λίγο μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε ελαιώνες και χορτολιβαδική έκταση.

Για τα αίτια της φωτιάς η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντινομάρχη Χανίων Χαράλαμπο Κουκιανάκη, «τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε από τέσσερα διαφορετικά σημεία».

Στο σημείο παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο λίγο μετά τις 4:30 μμ αναχώρησε για τη βάση του στο αεροδρόμιο Χανίων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com