Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ ακολουθεί πολιτική Μαυρογιαλούρου και στην Παιδεία»

Οι πυρκαγιές και η παροχολογία επισκίασαν και τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κολέγια και τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει την πολιτική πάνω στα αποκαΐδια, ενώ για την Παιδεία σημείωσε ότι ακολουθεί τη χειρότερη πολιτική, την «πολιτική του Μαυρογιαλούρου».


Ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι "είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να παρακολουθεί ο ελληνικός λαός μία επιχείρηση παραχολογίας και υποσχέσεων από εκείνους οι οποίοι έχουν βαρύτατη πολιτική ευθύνη για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, για τις ολιγωρίες της κρατικής μηχανής και κυρίως για την ανυπαρξία σχεδιασμού και στρατηγικής με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος". Τόνισε δε, ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημά του για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων όσον αφορά τις ευθύνες και τα αποτελέσματα της μεγάλης οικολογικής καταστροφής από τις φωτιές στην Αττική.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση, μια ειρηνική επανάσταση στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος και μια ξεκάθαρη απόφαση για το τι Παιδεία θέλουμε, σε τι σχολείο στοχεύουμε και κατόπιν μέτρα ξεκάθαρα και τολμηρά ακόμα και αν χρειάζεται πολιτικό κόστος, για την επίτευξη αυτών των στόχων".

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε "ότι δεν είναι δυνατόν να καταδικάζουμε την ελληνική παιδεία σε ένα επίπεδο διευθετήσεων, όπως την έχετε καταντήσει, αντί να απολαμβάνει μέτρα και πολιτικές ενός κεντρικού σχεδιασμού, ενός συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος να περιλαμβάνει όλο το σύστημα της εκπαίδευσης, από τον παιδικό σταθμό μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση". Επέκρινε δε τους υπουργούς της κυβέρνησης που ενώ αρχικά εμφανίζονται διαλλακτικοί, δεν δέχονται καμία από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και δεν συζητείται.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε "πότε θα σταματήσει το πινγκ πονγκ ανάμεσα στα υπουργεία σας, στους συναδέλφους σας, στο υπουργείο Παιδείας και στα άλλα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τα προεδρικά διατάγματα που αφορούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ήδη αποφοίτων των ΤΕΙ" και πως γίνεται να διαρρέουν πληροφορίες προς τα ΜΜΕ ότι θα δοθούν άδειες σε 30 κολέγια.

Τέλος, σημείωσε: "Φέρνετε ένα νομοσχέδιο το οποίο βαπτίζετε ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, με τις διατάξεις οι οποίες προβλέπονται ουσιαστικά να υποβαθμίζετε και να φαλκιδεύετε τη λειτουργία των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και την ίδια στιγμή εσείς να αφήνετε να διαρρέει αυτό το κλίμα της αναβάθμισης και της επισημοποίησης των κολλεγίων στη χώρα μας".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com