Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ευέλικτο και ισχυρό κράτος ο στόχος Παπανδρέου

Ένα ισχυρό επιτελικό κεντρικό κράτος, το οποίο δεν θα είναι πλαδαρό, μεγάλο και σπάταλο και μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση ευαγγελίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ. «Η σημερινή κατάσταση πελατειακού κράτους ακυρώνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής υπέρ του πολίτη», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο των επαφών του.


Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι κρίσεις που ζήσαμε και ζούμε έχουν αναδείξει τη σημασία της σωστής, αποτελεσματικής και αξιοκρατικής λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την ανάγκη να μπουν τάξη και κανόνες, με σκοπό ν' αλλάξει η αντίληψη πελατειακού κράτους και να μη λειτουργεί ασύδοτα η αγορά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στη ΔΕΘ συγκεκριμένες προτάσεις - "οδικό χάρτη" για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους.

"Εναλλακτικές πολιτικές ασφαλώς υπάρχουν, αρκεί η δέσμευση και η δύναμή τους για αλλαγή ενός συνολικού αντιπαραγωγικού μοντέλου να είναι ειλικρινής, να υποστηρίζεται, να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Σπύρος Παπασπύρος ανακοίνωσε ότι αύριο συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com