Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς

Η φετινή διοργάνωση που αρχίζει στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει δώδεκα μουσικές παραστάσεις - συναυλίες καθώς και πλήθος εικαστικών εκδηλώσεων.

Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο θεματικός κύκλος «Ανοιχτά Παράθυρα: καλλιτεχνικές συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής, ενώ για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώνεται παράλληλα το εικαστικό φεστιβάλ «Πεδίο δράσης Κόδρα» όπου δεκάδες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου έργα ζωγραφικής, γλυπτά, video και performances.


«Η Καλαμαριά, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις αναγκαστικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα, διατήρησε στο ακέραιο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του 'Παρά θιν' αλός'», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η επιλογή του πρώην στρατοπέδου Κόδρα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμβολίζει και τη βούληση των πολιτών ότι ο χώρος ανήκει σε ολόκληρη την Καλαμαριά, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου με συναυλία υπό τον τίτλο «CABARET BALKAN» .

Ακολουθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η επετειακή (για τα 15 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη) οπτικοακουστική παράσταση με τίτλο «Μελίνα Μερκούρη… femme flame» με τον Σάκη Παπαδημητρίου, τη Γεωργία Συλλαίου και τον Γιάννη Φιλιπουπολίτη.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Νικολούδης και ο Μιχάλης Κουμπιός συμμετέχουν στη μουσική παράσταση «Το ρήμα αρμενίζω».

Ακολουθεί την Παρασκευή 4/9 ο Ανδρέας Καρακότας και ο Θανάσης Μμπιλιλής με με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Σταύρου Κουγιουμτζή, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η ορχήστρα «ΕNSEMBLE MINORIA GRANDE», την Παρασκευή 11/9 «Μια μουσική διαδρομή» με τους: Ηλία Ανδριόπουλο, Νένα Βενετσάνου, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Διονυσία Μπάκα.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου της Καλαμαριάς θα εμφανισθεί το νεανικό συγκρότημα «FANELA RIGE & STARBEAT & IENU» και τέλος τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στον κύκλο «Ανοιχτά Παράθυρα καλλιτεχνικές Συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής» διοργανώνονται σειρές συναυλιών τζαζ μουσικής με τους: Ηρακλή Πασχαλίδη και Ρούλα Μανισάνου (Τρίτη 1/9), τον Βαγγέλη Κοντόπουλο (Σάββατο 5/9), Μάκη Αιβάζογλου (10/9) κ.α.

Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 9 το βράδυ με γενική είσοδο 8 ευρώ (πλην της συναυλίας του Ηλία Ανδριόπουλου με γενική είσοδο 10 ευρώ και τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου με γενική είσοδο 20 ευρώ ).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com