Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 280.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, με μεγαλύτερο το πρόστιμο στο MEGA CHANNEL, ύψους 100.000 ευρώ, για εκπομπή που μεταδόθηκε την παραμονή των ευρωεκλογών, στις 6/6/2009.

Σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο,


στην εκπομπή, που ήταν «το MEGA Σαββατοκύριακο», παραβιάστηκε η νομοθεσία που όριζε ότι απαγορεύεται δύο ημέρες πριν από τις εκλογές η διεξαγωγή εκπομπών προεκλογικού πολιτικού διαλόγου και οι εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Με το θέμα ασχολήθηκε αυτεπάγγελτα το ΕΣΡ και η απόφασή του ήταν ομόφωνη.

Πρόστιμο 80.000 ευρώ επέβαλε το Συμβούλιο στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΑΡ» για την εκπομπή «ΜΠΟΡΩ» της Άννας Δρούζα, στις 24/3 και 26/3, μετά από καταγγελία της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, για παρέμβαση στην ιδιωτική της ζωή. Το ΕΣΡ έκανε δεκτή την καταγγελία της κ. Στάη και με βάση την εκτίμηση για παρέμβαση στην ιδιωτική της ζωή επέβαλε το πρόστιμο.

Εξάλλου, πρόστιμο 25.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ALTER για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου, στη διάρκεια παιδικού προγράμματος, στις 20 και 27/12/2008. Για το ίδιο θέμα της υπέρβασης διαφημιστικού χρόνου επιβλήθηκε στο MEGA πρόστιμο 20.000 ευρώ για εκπομπή του στις 6/3/2009.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η Εύη Δεμίρη, που πρότεινε πρόστιμο 50.000 ευρώ), για την εκπομπή «Αξίζει να το δεις», της Τατιάνας Στεφανίδου (9/4/2009) που αφορούσε την οικογενειακή βία. Με το ζήτημα ασχολήθηκε το ΕΣΡ μετά από καταγγελία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εκτίμηση της πλειοψηφίας των μελών του ΕΣΡ ήταν ότι δεν ακούστηκε και η αντίθετη γνώμη και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Επίσης, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ΣΤΑΡ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ, κατά τη μετάδοση του μετεωρολογικού δελτίου από την Πετρούλα Κωστίδου. Μειοψήφησε η Εύη Δεμίρη, η οποία πρότεινε πρόστιμο 70.000 ευρώ.

Στο ΑΙΓΑΙΟ TV επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παράλειψη υποβολής ζητηθέντων στοιχείων, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 310/1996. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κωνσταντίνος Αποστολάς, που πρότεινε πρόστιμο 8.000 ευρώ, καθώς και η Εύη Δεμίρη και η Ίρις Αυδή, οι οποίες πρότειναν σύσταση.

Εξάλλου, έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού «Τηλεπιλογές» του νομού Σερρών και δόθηκε στο κανάλι η άδεια για ψηφιακή τηλεόραση.

Τέλος, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει το EXTRA CHANNEL για πρόστιμο 30.000 ευρώ, που του είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ για εκπομπή σχετική με παρουσίαση βιβλίων. Το ΕΣΡ εκτίμηση ότι η εκπομπή δεν αφορά τηλεπώληση, αλλά είναι εκπομπή λόγου και για το λόγο αυτό απέρριψε την αίτηση θεραπείας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com