Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Οι εννέα μνηστήρες της ΛΑΡΚΟ

Τα ονόματα επτά εκ των εννέα υποψηφίων για την ΛΑΡΚΟ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.Οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι δεν επιθυμούν δημοσιοποίηση της συμμετοχής τους σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού.


Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι που ορίστηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή, αξιολόγησαν τους φακέλους των υποψηφίων επενδυτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή.

Στην εισήγησή τους προς τη Διυπουργική Επιτροπή, οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι και οι εννέα συμμετέχοντες πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής, όπως αυτά τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και, ως εκ τούτου, προτείνουν τη συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι ενδιαφερόμενοι είναι:

1. AKTOR S.A. (Ελλάδα)

2. CUNICO RESΟURCES N. V. (Ολλανδία)

3. FEVAMONITICO SARL (Λουξεμβούργο)

4. HELLENIC HALYVOURGIA S.A. (Ελλάδα)

5. MYTILINEOS HOLDINGS S.A. (Ελλάδα)

6. PANEGEAN Ltd (Κύπρος – Κοινοπραξία μεταξύ GLENCORE INTERNATIONAL A.G. & SWISSMARINE INC.)

7. SOLWAY INDUSTRIES LTD (Ρωσία)

8. Διεθνής Επενδυτική Τράπεζα (Δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση της συμμετοχής της στη φάση αυτή)

9. Διεθνής Όμιλος του Μεταλλευτικού Κλάδου (Δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση της συμμετοχής του στη φάση αυτή)

Η Διυπουργική Επιτροπή υιοθέτησε την εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και αποφάσισε όπως οι παραπάνω συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας που προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com