Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Eπισκόπηση Τύπου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ !!!!


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προάγονται μισθολογικά- βαθμολογικά 55.000 δημόσιοι υπάλληλοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ξέσπασε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη των υπαλλήλων αορίστου χρόνου στην ιεραρχία της Δημόσιας Διοίκησης, που προωθεί ταυτόχρονα 20.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ χτυπώντας έμπρακτα την ανεργία".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θεωρεί αναγκαία ακόμα και τη συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην αντίληψη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου συμφώνησαν χθες δύο κορυφαίοι κοινωνικοοικονομικοί φορείς, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΛΠΕ".

Η ΑΥΓΗ: "Απειλή Καραμανλή με πρόωρες, νουθεσίες για συγκυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "περικυκλωμένος από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και τις εσωκομματικές πιέσεις, ο πρωθυπουργός σκηνοθετεί φυγή προς τα εμπρός διοχετεύοντας πληροφορίες ακόμη και για εκλογές τον Οκτώβριο. Οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών επανέρχονται με συστάσεις για συναίνεση και κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ- ΠΑΣΟΚ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εισήγηση βόμβα για εκλογές τον Οκτώβριο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο κόσμος της αγοράς, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ προειδοποιεί για τις συνέπειες που προκαλεί στην Οικονομία η εκλογολογία και το κλίμα πολιτικής αστάθειας".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Συγχορδία πιέσεων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μαζικά χθες επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και Επιμελητήρια απαίτησαν άρση της πολιτικής εκκρεμότητας. Οι πρόεδροι του ΣΕΒ του ΕΒΕΑ και του ΣΕΛΠΕ (επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων) ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πραγματικό "πόθεν έσχες". Ρηξικέλευθη πρόταση του Προέδρου της Βουλής".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θεσμική παρέμβαση ευθύνης, η οποία συνιστά και το πρώτο μεγάλο βήμα για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την προάσπιση του κύρους του πολιτικού κόσμου, αποτελεί η πρόταση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και του αντιπροέδρου Αν. Νεράντζη για την τροποποίηση του νομικού καθεστώτος του "πόθεν έσχες" των βουλευτών με στόχο τον αυστηρότερο και ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών τους".

ΕΘΝΟΣ: "Ασφυκτικό πρέσινγκ για εκλογές. Μηνύματα στο Μαξίμου από συνδικάτα-εργοδότες -κορυφαίους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μηνύματα πολιτικού αδιεξόδου και λύσης μέσω προσφυγής στις κάλπες έστειλαν χθες στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων. Πίεση προς την ίδια κατεύθυνση ασκούν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καταβεβλημένος ο Κ. Καραμανλής προσπαθεί να διασκεδάσει τα όσα έρχονται με ψευτοχαμόγελα και ψευτοπαλικαρισμούς γιατί ξέρει ότι ..."Μαύρος Πύργος" τον αναμένει στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο πρωθυπουργός είναι καταβεβλημένος. Το αντιλαμβάνεται κανείς όταν τον βλέπει. Δεν είναι ο γνωστός αγέρωχος στο στήσιμο και με σιγουριά στο βλέμμα και την ομιλία. Είναι αναδιπλωμένος στις κινήσεις και τα λόγια. Γνωρίζει καλά ότι ο Λευκός Πύργος της Συμπρωτεύουσας έχει γίνει μαύρος από τα προβλήματα και δεν βλέπει λύση. Δεν τον βοηθάει και καμία συγκυρία. Γι αυτό δεν αποφασίζει τίποτα και όλο αναβάλλει μια αναβολή που θα του στοιχίσει προσωπικά¨".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κρύβονται οι βουλευτές της ΝΔ από τους ψηφοφόρους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Άκουσαν εξάψαλμο οι βουλευτές της ΝΔ για λογαριασμό της Κυβέρνησης στις εκλογικές του περιφέρειες το καλοκαίρι. Διόλου κολακευτική η εικόνα της κοινωνίας για το κόμμα τους, που μεταφέρουν στο Μαξίμου. Ζητούν πρωτοβουλίες από τον Καραμανλή προτού να είναι πολύ αργά, καθώς και επαναπροσέγγιση των λαϊκών στρωμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Του Κυρίου ΔΕηΘώμεν..."

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό εν όψει της ΔΕΘ περιμένουν κυβερνητικά στελέχη. Αυτός από την πλευρά του αναμένει τις δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει, ενώ οργιάζουν οι φήμες για ανασχηματισμό ή εκλογές τον Οκτώβριο".

ΕΣΤΙΑ: "Μας διοικούν ερασιτέχνες. Απαιτείται μετάκλησις ξένων ειδικών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαντασθείτε πως θα άλλαζε η κρατική διοίκησις αν μετεκαλούντο σε κάποιες θέσεις - κλειδιά επαγγελματίες της διοικήσεως από το εξωτερικό. "Μα δεν υπάρχουν ικανοί Έλληνες;" θα πείτε. Ασφαλώς υπάρχουν, αλλά σύντομα θα αλλοιωθούν. Θα προσαρμοσθούν στην νοοτροπία του "άρπα κόλλα" και των συσκέψεων σε άδεια τραπέζια ενώπιον της κάμερας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το πόρισμα "καίει" την Πυροσβεστική. Σε ποιους αποδίδονται ευθύνες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρές ευθύνες στον υπαρχηγό Στέλιο Στεφανίδη και τον περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος , Απόστολο Γεροκώστα, αναμένεται να αποδώσει το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, με αντικείμενο την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην καταστροφική πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δίλημμα για τον πρωθυπουργό . Ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κλειστά τα χαρτιά του εξακολουθεί να κρατά ο πρωθυπουργός σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ώστε να βελτιώσει την κακή εικόνα που υπάρχει για την κυβέρνηση ιδιαίτερα και μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κάλπη-κο πριμ για απόσυρση 730.000 ΙΧ, ενώ φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκλογικός συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου σε υπουργικά και κομματικά γραφεία. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο η ζυγαριά άρχισε από χθες να γέρνει και πάλι προς τις κάλπες, καθώς το Μαξίμου δεν εκπέμπει ισχυρά σήματα για ανασχηματισμό".

Η ΝΙΚΗ: "Διπλωματικό "βατερλό". Στο ναδίρ οι σχέσεις με Ρωσία παρά τη συμφωνία Καραμανλή - Πούτιν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά τη συμφωνία που έχουν υπογράψει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κ. Καραμανλής και της Ρωσίας Βλ. Πούτιν για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου, οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών λόγω λαθών και παραλείψεων, έχουν τελματώσει".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Σκληρό πόκερ με ανασχηματισμό. Ανοιχτά πάντα το σενάριο πρόωρων εκλογών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σύγχυση και εκνευρισμός επικρατούν στην κυβέρνηση λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, κυρίως όμως λόγω της δυσκολίας του πρωθυπουργού να αδιαφορήσει για τους ΟΡΟΥΣ των πρωτοκλασάτων".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Όλα...από χέρι καμένα και τα σπίρτα μας...βρεγμένα. Η Πυροσβεστική αντί να σβήσει τη φωτιά, προστάτευε τα μηχανήματα της εταιρίας που κατασκευάζει τον ΧΥΤΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χοντρό παιχνίδι με τα 20 εκατομμύρια ευρώ, που θα πάρει η κοινοπραξία γνωστού μεγαλο-κατασκευαστή για το έργο του ΧΥΤΑ, στο Γραμματικό. Κράτος - παρωδία έκαψε την Αττική. Την ίδια ώρα κάποιοι, σύμφωνα με καταγγελίες, έδιναν εντολές στην πυροσβεστική να προστατεύσει τα σπίτια των μεγαλόσχημων στις περιοχές, που η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο διάβα της".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπόθεση όλων των εργατών να μπει τέρμα στα εργοδοτικά εγκλήματα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το εργατικό κίνημα πρέπει ταξικά συσπειρωμένο να επιβάλει την τιμωρία της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών ηθικών αυτουργών για τα εκ προμελέτης εργοδοτικά εγκλήματα".

Η ΣΦΗΝΑ: "Γκρεμίζουν τα αυθαίρετα. Το Δασολόγιο θα προστατεύσει 410.000 στέμματα δάσους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συνολικά 410.000 στέμματα δασικής, αγροτικής και αστικής γης, που υπερκαλύπτουν το σύνολο των κατεστραμμένων εκτάσεως της βόρειας και ανατολικής Αττικής από την επέλαση της φωτιάς θωρακίζονται από το Κτηματολόγιο ώστε να προστατευτούν τα δάση από το τσιμέντο και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα κράτους και ιδιωτών από καταπατητές".

City Press: "Συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, " η δυνατότητα των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας να συνεργαστούν με στόχο την επίλυση των μεγάλων υπερκομματικών, οικονομικών , κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων, τα οποία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, είναι η μοναδική λύση να βγει η χώρα μας από την κρίση". Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος σε ανοικτή επιστολή του προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση".

Metro "Χτύπησε στον Στρατό η γρίπη. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και 32 σε ...καραντίνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Μεγάλο Πεύκο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την επιβεβαίωση κρούσματος της νέας γρίπης (Η1Ν1) σε οπλίτη του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, ο οποίος πριν από την κατάταξή του στις 17 Αυγούστου 2009 διέμενε στην Κρήτη".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στην Εντατική η Θεσσαλονίκη! Καρκινοβατούν τα έργα, καλπάζει η ανεργία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Έκρηξη Ψωμιάδη κατά Καραμανλή. "Μας κάνατε συμπρωτεύουσα της άγονης γραμμής"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ευλογεί ιεραποστολή...εσωτερικού στο Δενδροπόταμο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com