Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Λούκα Κατσέλη: «Aπό που θα βρούμε 6 δισ ευρώ το 2010»

Έξι δισ. ευρώ θα εξοικονομήσει το ΠΑΣΟΚ, εφόσον βγει κυβέρνηση, για να χρηματοδοτήσει την αύξηση των δαπανών και την κατάργηση φόρων όπως δήλωσε η υπεύθυνη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.


Ο υπουργός οικονομίας Γ. Παπαθανασίου μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αμφισβήτησε την δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει τα συγκεκριμένα έσοδα, επιμένοντας πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μην εξηγεί που θα βρει τα χρήματα και υπερασπίσθηκε την αναγκαιότητα των μέτρων της κυβέρνησης ώστε να περιορισθεί το έλλειμμα.

Συγκεκριμένα η κ. Κατσέλη, είπε ότι θα εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ από την κατάργηση πάνω από 150 χαριστικών φορολογικών διατάξεων και φοροαπαλλαγών. Επιπλέον δύο δισ. ευρώ θα βρεθούν (κατ΄ελάχιστο)από τη μείωση φοροδιαφυγής και την είσπραξη οφειλών.

Ο κ.Παπαθανασίου αμφισβήτησε την δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να περικόψει το 2010 κατά δύο δισ. στις δαπάνες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το 90% των δαπανών του κράτους είναι μισθοδοσία και μόνο το 10% ελαστικές, γι΄αυτό και η ΝΔ με την απόφασή της να περικόψει κατά 10% τις λειτουργικές δαπάνες έχει ως στόχο να εξοικονομήσει μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε την φορολογική πολιτική που έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως εισοδηματικό όριο για να διαχωριστούν τα μεγάλα εισοδήματα τα 30.000 ευρώ.

Εκτίμησε ότι το έλλειμμα φέτος θα κυμανθεί μεταξύ 7 -8% του ΑΕΠ (ο κ.Παπαθανασίου κάνει λόγο για έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ φέτος) και επίσης προανήγγειλε την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων κατά 1,5 δισ.ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com