Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα επιβαρυνθούν τα εισοδήματα κάτω των 75.000 ευρώ

Διευκρινίσεις για τη φορολογική κλίμακα που προτίθεται να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ προσέφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα φορολογικά βάρη για όσους Έλληνες έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 75 χιλιάδες ευρώ, εκτός εάν έχουν εισοδήματα από μερίσματα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι για τη Νέα Δημοκρατία, υψηλόμισθοι θεωρούνται όσοι έχουν εισόδημα άνω των 23.800 ευρώ.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι 7.800.000 φορολογούμενοι σε σύνολο 8.200.000 έχουν εισόδημα μικρότερο από 75 χιλιάδες ευρώ και εκτίμησε ότι σημαντική μερίδα αυτών θα δει τα φορολογικά βάρη όχι μόνο να μην αυξάνονται, αλλά να μειώνονται, καθώς θα θεσμοθετηθούν ενδιάμεσοι συντελεστές. Όπως διευκρίνισε, για τα εισοδήματα άνω των 30.000 και μέχρι 75.000 ευρώ, φορολογούνται οι Έλληνες πολίτες αυτή τη στιγμή με 35%. Όσον αφορά στα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 75 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και φορολογούνται σήμερα με συντελεστή 40%, δήλωσε ότι θα υπάρχει αύξηση της φορολογικής υποχρέωσης, "στο βαθμό που υπάρχουν μερίσματα που αυξάνουν το συνολικό εισόδημα των πολιτών αυτών". Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι το 90-95% των φορολογούμενων θα δουν σταθερότητα ή μείωση του φορολογικού του βάρους.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου άσκησε κριτική στη φορολογική πολιτκή που προτείνει και εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για το "πάγωμα" των μισθών στο Δημόσιο, οι οποίες κάνουν λόγο αναφέρουν ότι αφορά μόνο σε υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως σύμφωνα με το σποτ, η Ν.Δ. θεωρεί υψηλόμισθους όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 23.800 ευρώ. Πρόκειται για μισθωτούς με μηνιαίο εισόδημα 1.700 ευρώ και συνταξιούχους με σύνταξη 1.100 ευρώ, όπως είπε. "Τώρα καταλάβαμε γιατί έχει τσακίσει όλο αυτό τον κόσμο με φόρους όλα αυτά τα χρόνια. Τους θεωρεί όλους υψηλόμισθους", πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό φέτος, είπε ότι πρόσθετος δανεισμός θα υπάρξει μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, δηλαδή για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, κλπ. Όσον αφορά στο έλλειμμα, εκτίμησε ότι είναι μεγαλύτερο από αυτά τα οποία ακούμε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com