Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Για πλήρη κατάργηση του ασύλου μιλάει ο Κ. Καραμανλής

Για την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έκανε λόγο για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter». Υπερασπίστηκε τον βίο της κυβέρνησής του, επιμένοντας ότι δεν υπήρχε καμία ποινική ευθύνη μελών της για τα σκάνδαλα. Απέδωσε τις ευθύνες για τις ολιγωρίες στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές στο Πυροσβεστικό Σώμα.


Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δύσκολες αποφάσεις που πήρε κατά τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρνήθηκε ότι είναι το αποτέλεσμα σκανδάλων, επιμένοντας ότι έστειλε στη Δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα ή το κοινό αίσθημα.

Για τα σκάνδαλα

Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου καθώς και ότι σε επίπεδο νομιμότητας δεν υπάρχει κανέναν ζήτημα στις συναλλαγές του κράτους με τη Μονή Βατοπεδίου.

Σχετικά με την υπόθεση της Siemens, δήλωσε αναρμόδιος να κρίνει τη δικαιοσύνη, -συμπεριλαμβανομένης και της δράσης του Νίκου Ζαγοριανού- και υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει χορηγία από το γερμανικό όμιλο. Μιλώντας για τον Γ. Βαρθολομαίο, το όνομα του οποίου ενέπλακη στην υπόθεση, τόνισε ότι ήταν ένας πολύ έντιμος άνθρωπος.

Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των ομολόγων δήλωσε ότι τα ταμεία δεν έχασαν λεφτά και έκανε λόγο για “ανεύθυνες κουβέντες της αντιπολίτευσης”. Απέκλεισε και σε αυτήν την περίπτωση τις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Σημείωσε δε ότι “υπόθεση των ομολόγων δεν είναι καταρχήν επίληψιμη”.

Για stage και φοροδιαφυγή

Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε γιατί τα προγράμματα stage που “τρέχουν” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, αναφέρθηκε συνολικά στο θεσμό, λέγοντας ότι συμμετέχει σε ένα βαθμό ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είπε ότι ένα από τα βασικότερα των μέτρων που είναι διατεθειμένος να λάβει, είναι η επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης.

Οι πυρκαγιές και τα Δεκεμβριανά

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεγάλων πυρκαγιών, μετέφερε τις ευθύνες για τις όποιες ολιγωρίες στο Πυροσβεστικό Σώμα, λέγοντας ότι “ο κυρίαρχος πρωταγωνιστής είναι αυτοί, οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα”. Διερωτήθηκε εάν χάθηκε χρόνος κατά το ξέσπασμα της φωτιάς, ”εν πάσει περιπτώσει ποιος την έκανε τη λάθος εκτίμηση”.

Για πρώτη φορά έκανε ευθέως λόγο για πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται και ως κίνηση για τον περιορισμό διαρροών των ψηφοφόρων προς το ΛΑΟΣ. Εξάλλου επανέλαβε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Γ. Καρατζαφέρη.

Η επόμενη μέρα στη Ν.Δ. και "ο παραμερισμός της πικρίας"

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα ανατρέψει τη δημοσκοπική της διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να “παραμερίσουν την όποια πικρία νιώθουν” και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία της Ν.Δ. την επομένη μιας εκλογικής ήττας τόνισε ότι κριτήριο δε θα είναι τα ποσοστά αλλά η συνολική αίσθηση που θα υπάρχει στην παράταξη.

Με αφορμή, τέλος την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μη δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις, πέρα άπο την διακαναλική την Πέμπτη, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι αυτό επιβεβαιώνει την άποψή του ότι δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχει θέσει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com