Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Παπαθεμελής: «Στόχος μας είναι το κοινό συμφέρον»

Διακαναλική συνέντευξη προέδρου «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στ. Παπαθεμελής Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς, που τους πρόδωσαν, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», Στέλιος Παπαθεμελής, στη διάρκεια της σημερινής διακαναλικής συνέντευξης του κόμματός του, στο Ζάππειο.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι,


παλεύουμε ενάντια στη φθορά και τη διαφθορά και η ψήφος σας στη «Δημοκρατική Αναγέννηση» έχει πολλαπλασιαστική ικανότητα, δεν είναι χαμένη», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεμελής.

Αφού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του κατεβαίνει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας, πρόσθεσε ότι η παράταξή του «αγωνίζεται για ένα τίμιο κράτος» και υπογραμμισε ότι «έρχεται σε σύγκρουση με όλα τα εξωθεσμικά συμφέροντα».

Επιπλέον, παρατήρησε ότι κανείς από τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» δεν πλούτισε από την πολιτική του θητεία και επανέλαβε ότι «πρόκειται για ένα κίνημα βαθύτατα κοινωνικό και πατριωτικό, που δεν πουλάει πατριωτισμό, αλλά η συμμετοχή του στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε έργο και όχι σκιές».

«Στόχος μας είναι το κοινό συμφέρον, το εθνικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Παπαθεμελής, διευκρινίζοντας πως η «Δημοκρατική Αναγέννηση» έχει κάνει σημαία της αξίες, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Στρέφοντας τα πυρά του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επικαλούμενος την υπόθεση της Siemens, υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν βεβαρυμένο πολιτικό παρελθόν. Για δε τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «παραπαίει αναζητώντας ιδεολογικούς προσανατολισμούς». Για τον ΛΑΟΣ ότι «εμπορεύεται αξίες, που ούτε καν πιστεύει». Επιπλέον, στράφηκε και εναντίον της διακομματικής επιτροπής, την οποία κατηγόρησε για αποκλεισμό της «Δημοκρατικής Αναγέννησης».

Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ότι το κόμμα του «εναντιώνεται στην πολιτική της άγριας λιτότητας, που είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ύφεσης με τόνωση της κατανάλωσης και έμφαση στις δημόσιες επενδύσεις και το «φθηνό χρήμα» προς τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους». Έκανε, επίσης, λόγο για «τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας», ενώ τάχθηκε κατά της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία παρέχει κοινωνικό έργο».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε ότι «δεν παζαρεύουμε τα εθνικά μας θέματα, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Σκοπιανό, ούτε στη Θράκη. Για εμάς είναι εθνικώς αδιαπραγμάτευτα». Πρόσθεσε δε, ότι η «Δημοκρατική Αναγέννηση» επιθυμεί «ένα κράτος ισχυρό μέσα και σεβαστό έξω», ότι «οι ισχυροί μάς εκμεταλλεύονται, όταν σκίβουμε το κεφάλι» για να καταλήξει: «Παραδώσαμε το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς με τη φόρμουλα της διπλής ονομασίας. Όλο το πολιτικό σύστημα έχει προσχωρήσει σε αυτή την ιδέα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» έναντι της Τουρκίας, ο κ. Παπαθεμελής υποστήριξε ότι «η κατευναστική εξωτερική πολιτική οδηγεί από υποχώρηση σε υποχώρηση» και πρόσθεσε πως οι «κόκκινες γραμμές», που θέτουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι «κινητές"». Σχετικά με την Τουρκία, χαρακτήρισε την κατάσταση «χειρότερη, εξαιτίας της εκβιαστικής τακτικής, που χρησιμοποιεί η Άγκυρα έναντι της χώρας μας» και έκανε λόγο για «διαμόρφωση στρατηγικής αποτρεπτικής ισχύος».

Σχετικά με την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, ο κ. Παπαθεμελής άφησε το ενδεχόμενο ανοικτό, δηλώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση» και ότι το κόμμα του θα εξετάσει προσεκτικά κάθε σχετική πρόταση.

Για το θέμα των λαθρομεταναστών υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συγκροτηθεί μια μεταναστευτική πολιτική σε συνεργασία με την ΕΕ, καθώς οι δυνατότητες απορρόφησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα είναι περιορισμένες».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com