Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας για τα «κουπόνια» ηλεκτρονικών υπολογιστών

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την παραλαβή των Επιστολών – Κουπονιών στους κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για την επιδότηση της αγοράς των μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.


Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο οι παλιννοστούντες, ομογενείς, καθώς και οι πολίτες προερχόμενοι από Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραλαμβάνουν τις Επιστολές-Κουπόνια, εφόσον γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του κηδεμόνα με την επίδειξη Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς ή ισοδύναμου εγγράφου στην περίπτωση που δεν υποχρεούνται να έχουν Αστυνομική Ταυτότητα.

Αντίστοιχα, οι κηδεμόνες αλλοδαπών μαθητών ή οι ίδιοι αν είναι ενήλικες, που δεν έχουν άδεια παραμονής ή εκκρεμεί η έκδοσή της, καθώς και οι αιτούντες άσυλο ή οι προερχόμενοι από περιοχές όπου επικρατεί έκρυθμη κατάσταση, θα παραλαμβάνουν τις Επιστολές-Κουπόνια, εφόσον δηλώνεται, με Υπεύθυνη Δήλωση του άρ. 8 του Ν. 1599/1986, ότι ο υπογράφων/ουσα είναι ο κηδεμόνας του μαθητή. Η δήλωση αυτή θα συμπληρώνεται και θα υποβάλλεται από τον κηδεμόνα στο Διευθυντή του σχολείου, ώστε να γίνεται αντιπαραβολή με τα στοιχεία του κηδεμόνα που έχουν καταχωρηθεί στα ατομικά Δελτία των μαθητών κατά την εγγραφή τους στο σχολείο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com