Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

«Στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε τη μάχη της ζωής μας και σας ζητώ να τη δώσουμε όλοι μαζί» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Τονίζοντας πως «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα» ζήτησε «μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή».

Απευθύνοντας και πάλι «προσκλητήριο εθνικής ενότητας σε όλους», δεσμεύτηκε πως θα «μπει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια και θα συγκρουστεί με όποια κατεστημένα πρέπει όποιο κι αν είναι το κόστος».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση


εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση: «Στις 4 του Οκτώβρη ψηφίζουμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο, ενάντια στο τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο, ενάντια στο πελατειακό κράτος, ενάντια στη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό, ενάντια στην αδιαφάνεια και την ανομία, ενάντια σ‘ ένα τρόπο διακυβέρνησης που επέλεξε η ΝΔ».

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για την ανάταξη της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως «η οικονομία δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι». Πρόσθεσε ότι με τα πέντε νομοσχέδια που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στις 100 πρώτες ημέρες θα «δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία, για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή και να δώσουμε ανάσα στην αγορά με την καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών εις βάρος του, τραβώντας κόκκινη γραμμή εκεί που τα όρια μεταξύ εμπορίου και εκβιασμού θολώνουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, δίκαιο φορολογικό σύστημα, πάγωμα για ένα χρόνο των δανειακών υποχρεώσεων όσων επιχειρήσεων είναι σε κρίση, δημιουργία κινήτρων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, προστασία του δικαιώματος της εργασίας, σταμάτημα της ανομίας στην αγορά εργασίας, οικονομική και θεσμική επιβράβευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «εξανθρωπίζουν» τις συνθήκες εργασίας για τον ιδιωτικό υπάλληλο και ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Επανέλαβε ακόμη πως «η «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα, μια στρατηγική που στοχεύει στη δημιουργία νέου πλούτου, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, και στη δίκαιη κατανομή του».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «χωρίς να αλλάξουμε τρόπο διακυβέρνηση η Μακεδονία δεν θα δει άσπρη μέρα», ενώ κάνοντας αναφορά στην ΕΥΑΘ σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων
 
website counter
friend finderplentyoffish.com