Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφή ατζέντα

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας τον ότι «έχει κρυφή ατζέντα και σχεδιάζει καινούργιους φόρους». Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να μην ανοίγει τα χαρτιά του στο φορολογικό, γίνεται όλο και πιο αόριστο, σχεδιάζει καινούργιους φόρους ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα, τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «στόχος τους είναι οι τόκοι των καταθέσεων». Ο Γ. Κουμουτσάκος παρέθεσε δηλώσεις, που έχει κάνει κατά την προεκλογική περίοδο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και στις οποίες αναφέρεται σε «φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία προοδευτική κλίμακα».

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε


ότι από αυτή την «φορολόγηση όλων των εισοδημάτων ο κ. Παπανδρέου δεν εξαιρεί τους τόκους των καταθέσεων». Και ρώτησε: τι θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ; Να φορολογήσει διπλά τους Ελληνες πολίτες; Να διπλασιάσει τη φορολογία στους τόκους των καταθέσεων που τώρα είναι 10%;

Πρόσθεσε δε ότι σύμφωνα με το κρυφό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ οι Ελληνες πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα εισοδήματα από τις καταθέσεις που φορολογούνται τώρα με 10% και θα τα φορολογήσει ξανά. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι δάνεια, χρέη, φόροι, που, τελικά, καταλήγει να είναι φόροι, φόροι, φόροι.

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκαν το νέο διάλογο που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ έχουν πέσει και σε μια σειρά από αντιφάσεις: Παλιότερα, είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έλεγε σχετικά με τα ντιμπέιτ ότι «εδώ είμαστε και δυο και τρία ντιμπέιτ όποτε θέλουν». Τώρα υπάρχει κατηγορηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ.Είναι απόντες. Κρύβονται από το δημόσιο διάλογο, προσπαθούν να πάρουν την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενοι, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξήγησε ότι η πρόταση της ΝΔ για ένα ακόμη ντιμπέιτ οφείλεται στο δικαίωμα των πολιτών να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι γενικόλογες και ασαφείς. Επεσήμανε ότι ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει τι θα κάνει με το φορολογικό, τι θα γίνει με το ασφαλιστικό, τι θα κάνει με την Ολυμπιακή Αεροπορία, με τον ΟΤΕ, με τον Αχελώο, με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εκανε δε την εκτίμηση ότι η άρνηση του διαλόγου έχει πολιτικό κόστος, το οποίο αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, επειδή έχουν μείνει αναπάντητα ερωτηματικά. «Δεν το είδαμε σαν αθλητική αναμέτρηση, οι πολίτες όμως πρέπει να μπορούν να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα κρίσιμα θέματα και να αποφασίσουν», είπε. Στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος,δεν ξέρουν ούτε που θέλουν να πάνε, ούτε πώς. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι θα πάνε με έξοδα του ελληνικού λαού, είπε.

Επισημαίνοντας αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην απόσυρση των φυλλαδίων για τους δανειολήπτες, καθώς επίσης και στην απόσυρση της ανάρτησης στην προσωπική ιστοσελίδα της κας Λούκας Κατσέλη για την τρομοκρατία. Ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος αν πράγματι η ανάρτηση οφείλεται σε επίθεση των χάκερ, τότε πώς δικαιολογείται η καθυστερημένη αντίδραση της κ. Κατσέλη; Εμάς περίμενε η κα Κατσέλη να το επισημάνουμε για να κάνει την καταγγελία και να προσφύγει στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος;

Ο Γ. Κουμουτσάκος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα Stage, επισημαίνοντας ότι όπου υπάρχουν κενά και προβλήματα θα γίνουν βελτιώσεις. Επέμεινε, πάντως, ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες που αποκτούν επαγγελματική κατάρτιση και προϋπηρεσία για τη μοριοδότησή τους για το δημόσιο. Θύμισε δε ότι τέτοιου είδους προγράμματα υπήρχαν και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη υπουργική απόφαση του 2003 που αφορούσε 5.010 προσλήψεις στον τομέα υγείας, με συνολικό κόστος 44 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα έτη 2003-2004.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε σε ερώτηση, σχετική με δήλωση που έχει κάνει ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου σε εφημερίδα και στην οποία αναφέρει ότι «και τον πατέρα του τον κατηγορούσαν για Αμερικανό». Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «εμείς δεν υπαινισσόμαστε τίποτα». Και πρόσθεσε ότι θέτουμε απλώς συγκεκριμένες ερωτήσεις για τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου όπως το θέμα με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για το οποίο δεν έχουμε πάρει απαντήσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com