Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ανήλθε εις τους ουρανούς η Λούσι

Η γυναίκα που αποτέλεσε την έμπνευση των Μπιτλς για το τραγούδι «Lucy in the Sky with Diamonds», όταν ήταν κοριτσάκι, πέθανε τη Δευτέρα , σε ηλικία 46 ετών.


Η Λούσι Ο' Ντόνελ υπήρξε παιδική φίλη του γιου του Τζον Λένον, Τζούλιαν. Όταν ο Τζούλιαν έκανε μια ζωγραφιά της Λούσι για το σχολείο, την έδειξε στον μπαμπά του λέγοντας «Αυτή είναι η Λούσι στον ουρανό με διαμάντια» (Lucy in the Sky with Diamonds). Η φράση αυτή ήταν που έδωσε την ιδέα στον Τζον Λένον για τον τίτλο του τραγουδιού.

Πολλοί από τους οπαδούς των Beatles πίστευαν ότι η επιτυχία του 1967, Lucy in the Sky with Diamonds ήταν μια φράση - πρόσχημα που υμνούσε το ναρκωτικό LSD, (από τα αρχικά του τίτλου του τραγουδιού).

Ωστόσο η O' Ντόνελ, αποκάλυψε πριν δύο χρόνια ότι η ίδια ήταν η πηγή του τραγουδιού. "Θυμάμαι όταν ο Τζούλιαν κι εγώ ζωγραφίζαμε σε διπλό καβαλέτο, ρίχνοντας μπογιά ο ένας στον άλλο, υπό τον φόβο του επιτηρητή της τάξης", δήλωσε η O' Ντόνελ στο BBC το 2007.

Το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα κατά του Λύκου, St Thomas δήλωσε ότι η O' Ντόνελ έχασε τη μάχη με το αυτοάνοσο νόσημα, σε ηλικία 46 ετών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com