Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ερευνα για την παιδοκτόνο της Αλεξανδρούπολης

Προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με θύμα ένα νεογνό κοριτσάκι μόλις 48 ωρών και θύτη την ίδια του την μητέρα, το οποίο και συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Αλεξανδρούπολης, διέταξε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χρυσόστομος Ξανθόπουλος.


Το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο χώρο του υπογείου του Νοσοκομείου, ενώ λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και την 30χρονη μητέρα που κρυβόταν σε τουαλέτα σε άλλο χώρο του ιδρύματος.
Από την νεκροψία που ακολούθησε προέκυψε ότι το κοριτσάκι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς έφερε τραύμα στη θωρακική χώρα από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο τραυμάτισε την καρδιά, προκαλώντας το θάνατο του βρέφους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη, το αντικείμενο που χρησιμοποιήθηκε ήταν η βελόνα που χρησιμοποιείται στους ορούς. Η μητέρα η οποία είχε γεννήσει με καισαρική τομή πριν δυο ημέρες, εξαφανίστηκε χθές τις μεσημβρινές ώρες από το θάλαμο της μαιευτικής κλινικής που νοσηλευόταν, παίρνοντας μαζί και το μωρό. Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.
Η 30Χρόνη μητέρα που κατάγεται από χωριό του νομού Έβρου νοσηλεύεται φρουρούμενη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου τις χορηγείται ειδική αγωγή.
Σε ερώτηση αν ο γιατρός που παρακολουθούσε την μητέρα αντιλήφθηκε κάτι, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε "είναι μια από τις ερωτήσεις που θα γίνουν στο γιατρό. Θα κάνω προκαταρκτική ερευνα από πλευρά νοσοκομείου για να διερευνήσω τις συνθήκες".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com