Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

K.Kαραμανλής: Το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε τα ελλείμματα

Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Καραμανλής κατά τη προεκλογική ομιλία στη Λιβαδειά. Τον κατηγόρησε ότι ότι αποφεύγει να απαντήσει «πού θα βρει τα πάνω από 10 δις. ευρω που στοιχίζουν οι ανεύθυνες υποσχέσεις και παροχές του.»


Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι "η συσπείρωσή μας είναι πιά απτή πραγματικότητα, αυτό το μήνυμα πήρα απ' όπου πέρασα" και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποφεύγει το διάλογο και τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους.

Για την κατάσταση της οικονομίας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, "επειδή", όπως είπε, "πήραν το χρέος το 1981 λιγότερο από 2 δισ. ευρώ και το παρέδωσαν το 2004, 200 δις. Οι τόκοι μόνο είναι 1 δις. ευρώ το μήνα και αυτή είναι η βασική αιτία αύξησης των ελλειμμάτων τα τελευταία χρόνια. Ας μην ψάχνουν για συνένοχους, ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες", είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για έλλειμμα και να μοιράζει υποσχέσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα μπουν νέοι φόροι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα πλήξουν την ανάπτυξη και χαρακτήρισε «περίεργα αυτά που λένε για φόρους σε επιχειρήσεις, τάχα της Εκκλησίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «τα όσα υπόσχονται είναι κούφια λόγια και ακάλυπτες επιταγές» και επισήμανε ότι μιλούν για αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο.

"Ζητώ νωπή λαϊκή για να βάλω τέλος στον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας. Ζητώ εντολή για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να εξασφαλίσουμε στέρεες βάσεις για μακροχρόνια ανάπτυξη", τόνισε σε άλλο σημείο. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά είναι ευχάριστο και ανέφερε: "Κανείς δεν ξέρει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε τις προτάσεις του. Μοιράζει κούφιες υποσχέσεις".

Και κατέληξε: "Σε όλους αυτούς που δώσαμε κοινές μάχες, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας της παράταξης των εθνικών επιλογών, δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις αυτή τη στιγμή. Καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος σπαταλημένη. Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com