Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Θύελλα ανακλήσεων οχημάτων

Θύελλα ανακλήσεων οχημάτων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ανακαλούνται για έλεγχο τα μοντέλα:


Suzuki Swift, Mitsubishi Lancer Evo, Nissan Qashqai και X-Trail, Land Rover Discovery 3 TDV6 Diesel και Range Rover Sport Diesel, Opel Vivaro και Nissan Primastar.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που εμπλέκοντε στην ανάκληση θα ενημερωθούν από τις εταιρίες.

Πιο συγκεκριμένα:

SUZUKI SWIFT
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλα νέο SWIFT RS413, RS413 Diesel, RS415, και RS416 3θυρα και 5θυρα. Η ανάκληση αφορά 9152 οχήματα, που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Magyar Suzuki (Ουγγαρίας), από την αρχή της παραγωγής έως 30/9/2007 και εύρος πλαισίων από TSMMZ***S00100001 έως TSMMZ***S00499999. Στα επηρεαζόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει προληπτικός έλεγχος στις πίσω ζώνες ασφαλείας, προληπτικός καθαρισμός του χώρου αποσκευών και τέλος να αντικατασταθεί η μοκέτα του χώρου αποσκευών. Λόγω του υλικού κατασκευής της μοκέτας του χώρου αποσκευών, αν εγκλωβισθεί έντονη υγρασία, ενδέχεται να προκληθεί οξείδωση στις βάσεις των πίσω ζωνών ασφαλείας με αποτέλεσμα να μειωθεί η αποτελεσματικότητα τους σε περίπτωση σύγκρουσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.

NISSAN QASHQAI και X-TRAIL
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Nissan, μοντέλα QASHQAI και X-TRAIL (Τ31), για τοποθέτηση ασφαλιστικού δακτυλίου στο πινιόν της κρεμαγιέρας εκτελεί η εταιρία NIK. I. Θεοχαράκης ΑΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της Νissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ειδικότερα, η ανάκληση στην ελληνική αγορά αφορά 9622 οχήματα QASHQAI και 1889 οχήματα X-TRAIL (Τ31), παραγωγής από 4/11/2006 έως και 4/6/2009 (QASHQAI) και από 24/11/2006 έως και 14/7/2009 (X-TRAIL), στα οποία υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης βλάβης στο πινιόν της κρεμαγιέρας και ειδικότερα στη βίδα που το ασφαλίζει, η οποία μπορεί να χαλαρώσει προκαλώντας θόρυβο, όταν στρίβει το τιμόνι. Εάν το αυτοκίνητο συνεχίσει να οδηγείται με αυτό το σύμπτωμα, η βίδα ασφάλισης μπορεί να βγει από το σώμα της κρεμαγιέρας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν το τιμόνι στραφεί με μεγάλη γωνία, το πινιόν μπορεί να βγει από την κρεμαγιέρα και να προκληθεί απώλεια κατευθυντικότητας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. Θεοχαράκης, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει τοποθέτηση ενός ασφαλιστικού δακτυλίου στο πινιόν της κρεμαγιέρας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

MITSUBISHI LANCER EVOLUTION
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρία ΙΑΣΩΝ A.Ε.Β.E., Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας της Mitsubishi Motors Corporation στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων MITSUBISHI MOTORS μοντέλο Lancer Evolution. Η ανάκληση αφορά 243 οχήματα, στα οποία ενδέχεται να παρουσιαστεί μια ρωγμή στο σωλήνα επιστροφής καυσίμου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διαρροή καυσίμου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Επίσημων Συνεργείων MITSUBISHI MOTORS σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του σωλήνα επιστροφής καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας ΙΑΣΩΝ Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210 3483784.

LAND ROVER DISCOVERY 3 TDV6 Diesel και RANGE ROVER SPORT TDV6 Diesel
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρία ΚΕΔΟ ΑΕ, επίσημος εισαγωγέας LAND ROVER στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν τα κάτωθι πρόγραμματα ανάκλησης αυτοκινήτων LAND ROVER μοντέλα Discovery 3 TDV6 Diesel και Range Rover Sport TDV6 Diesel. 1) Η ανάκληση περιλαμβάνει 316 οχήματα, μοντέλα 2007 - 2009 με αριθμό πλαισίου από 367110 έως 513325 (Discovery 3) και από 929086 έως 999999 ή από 100000 έως 215618 (Range Rover Sport). Η ανάκληση διενεργείται διότι εντοπίστηκαν δύο προβλήματα που πιθανό να επηρεάσουν την απόδοση του συστήματος πέδησης των αυτοκινήτων. Έρευνες έδειξαν ότι λιπαντικό από τον κινητήρα μπορεί να διαρρεύσει εντός του συστήματος υποπίεσης των φρένων (brake vacuum servo) καθώς και του συστήματος ενίσχυσης (brake booster). Επίσης υπάρχει πιθανότητα να κολλάει η ανεπίστροφη βαλβίδα της αντλίας κενού των φρένων. Αν συμβεί το πρώτο πρόβλημα αρχικά μειώνεται η υποβοήθηση του συστήματος πέδησης σκληραίνοντας το πετάλι του φρένου και αυξάνεται η απόσταση φρεναρίσματος. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει βλάβη και στα δύο κυκλώματα υποβοήθησης, προκαλώντας απώλεια του συστήματος πέδησης. Αν συμβεί το δεύτερο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει περιοδική απώλεια της υποβοήθησης των φρένων, για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου τα φρένα λειτουργούν πάλι κανονικά. Παγκοσμίως στη Land Rover έχουν αναφερθεί 9 μικρής σοβαρότητας ατυχήματα που να σχετίζονται με αυτό το θέμα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 2) Η ανάκληση περιλαμβάνει 50 οχήματα, μοντέλα 2007 - 2009 με αριθμό πλαισίου από 412125 έως 487033 (Discovery 3) και από 100008 έως 999998 (Range Rover Sport). Η ανάκληση διενεργείται διότι εντοπίστηκε πιθανό πρόβλημα στην αντλία υψηλής πίεσης καυσίμου σε οχήματα προδιαγραφών εκπομπών ρύπων Euro 4. Λόγω ανεπαρκούς λίπανσης του εμπρόσθιου ρουλεμάν της αντλίας ψεκασμού πιθανό να παρουσιαστεί απώλεια δύναμης, μυρωδιά καυσίμου και αλλαγή στον ήχο του κινητήρα. Επίσης υπάρχει πιθανότητα διαρροής καυσίμου στο χώρο του κινητήρα και στο έδαφος. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί φωτιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LAND ROVER για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΚΕΔΟ ΑΕ στα τηλέφωνα 210 6252329 και 210 8074562.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com