Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Στη Βουλή το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ

Επιστολή για το ζήτημα της λειτουργίας των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης από 1ης Ιανουαρίου 2010 και εξής (οπότε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, βάσει του νόμου πρέπει να μετατραπούν σε Α.Ε.) απέστειλε στα μέλη της Βουλής η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης.


Με την επιστολή ζητείται να κατατεθεί το συντομότερο προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία στην οποία έχουν συμφωνήσει οι Ενώσεις Συντακτών, η ΚΕΔΚΕ και οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ και προβλέπει την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων από τις διατάξεις του Ν. 3643/2006, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των συγκεκριμένων Μέσων, να συνεχιστεί η ενημέρωση επί των πολλών και σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα, στη οποία να εκπροσωπούνται η ΚΕΔΚΕ αλλά και οι Ενώσεις Συντακτών διά της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΣΥ).

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΜ-Θ συνεχίζει τον κύκλο των επαφών της για το θέμα αυτό, προγραμματίζοντας συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για να διευθετηθεί το ζήτημα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com