Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τέλη Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Κ.Ε της Ν.Δ

Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.


Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

Νέες δημοσκοπήσεις Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Καθημερινή", στην ερώτηση για το ποιος υποψήφιος θεωτείται καταλληλότερος διάδοχος του κ. Καραμανλή, η κα Μπακογιάννη συγκεντρώνει την προτίμηση του 34% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, με 16%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 12% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 6%.

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της Marc για το "Έθνος της Κυριακής", το 35,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει προτίμηση στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη. Το 26,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον κο Σαμαρά. Ακολουθούν οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Ψωμιάδης με 18,1% και 9,7% αντίστοιχα.

Τέλος, σχετικά μικρή διαφορά μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή". Στο ερώτημα «ποιος θέλουν να εκλεγεί», οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, απάντησαν την κ. Μπακογιάννη σε ποσοστό 35,8%, τον κ. Σαμαρά κατά 34%, τον κ. Αβραμόπουλο κατά 16,8% και τον κ. Ψωμιάδη κατά 9,8%.

Από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ που συμμετείχαν στην έρευνα, και απάντησαν στο ίδιο ερώτημα, την κ. Μπακογιάννη θέλουν το 35,7%, τον κ. Σαμαρά το 27,2%, τον κ. Αβραμόπουλο το 17,1% και τον κ. Ψωμιάδη το 8,9%.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της ALCO διεξήχθη το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2009 σε πανελλαδικό δείγμα 1.922 ατόμων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com